Kızlar merhaba doğum yapalı 9 gün oldu normal doğum yaptım iki gündür dikişlerimde ağrı var başıma bile vurdu ağrısı ve idrar yaparken yanma hissi oluyor ayaktayken acıya dayanamıyorum ne yapmalıyım pedde çok rahatsız ediyor 😖😖
Normal doğum da ağrııııı😖
@Bkm2398 canım sürekli kuru tut genital bolgeni tuvalet kağıdı yerine gazlı bez kullan ve batikonla pansuman yap kısa sürede iyileşir ağrın acın kalmaz inşallah ve ilaçlarını ihmal etme kullan
@Bkm2398 yani temizliğini iyi yapki mikrop kapmasina ve dikişlerin açılmasına izin verme çabuk iyilesirsin
- Düzenlendi
Bkm2398 selam canim. Dogum yapali 5.5 ay oldu :) beni ilk gunlere goturdu bu posttun... benimde normal dogum oldu ic ve dis dikislerim oldu ilk baslarda ayaktayken bi agirlik hissediyordum sanki bisey cikcakmis gibi bi agriii... agir agri kesiciler kullaniyordum anti inflamatuvar yine agri vardi!!! bide dikisler kasiniyodu ... comelip bisey yapamiyodum cok agriyodu hep dus alip kurutuyodum hic mikrop kapmadim enfeksionda yoktu. Oranin temizliginide acele etmedim ne zaman agrim kesildi kendimi iyi hissettim ozaman krem veet ile dibine gitmeden temizliyodum... 3 ay sonra hic biseyim kalmadi perine masajina da gittim bu ara... hic gecmicek sandim inan geciyor... yinede kontrol et enfeksion olmasin.... hayirli olsun bu arada yeni anne ❤️
MomE zaten dogum sonrasi 2 ay sonra gittim ve 6 seans yaptim perine masaji bi kucuk cihaz var onu makinaya baglayip vajinanin icine koyuyor o cihaz bi 10 saniye kendini sıkıp orayi guclendiriyor bi 5 saniye duruyosun sonra kendin sıkıp birakiyosun yine bi 5 saniye durup cihaz o islemi goruyor. Yani her 5 saniyede bi cihaz bi sen calisiyorsun bilgisayar ekraninda napacagini yaziyor zaten. Seanslar 20 dakika suruyordu her gittigimde. Ben fransada yasadigim icin burada gittim perine guclendirme seansuna ama turkiyede tabiki vardir bi arastirin cok iyi gelecek ve seanslardan haric evde 50 kere ekzersiz vermisti doktorum yani 10 saniye vajinayi sıkıyosun 5 saniye birakiyorsun bunu 50 kere tekrarlicaksin evde perinen gucleniyor 50 kereyi gunde 10 ´a bölebilirsin. Uzandiginda. Tv izlediginde. Bebisine mama yedirdiginde vs vs... zaten doktorum bana en cokta evde yaptigin eksersizle perinen guclenecek'demisti. Ve perinem guclendikten sonra agri bile gitti 👍🏻
Bkm2398 her tuvaletteb sonra mutlaka tentirdiyotla temizleyin. Bunun tek önlemi hijyen.
Bkm2398 Aynayi alip kontrol et, dikislerin erimeye basladiginda cok az yanma olabiliyor, her tuvalet sonrasi mutlaka ilik su ve bebeginin jeli ya da sampuaniyla yika (icinde kimyasal olmadigi icin), kuru tut, pedini çok sık değiştir, benim bu şekilde 2 haftada geçti