Kader_70 bende 38+6 oldum bugün 10 gün önce çatı muaynesi oldum rahim kapalı yumuşamamış anca 1 cm açıklığın var demişti doktor ben hurma yiyorum günde 10 15 tane mutlaka çünkü rahmi olgunlaştırıyormuş olgunlaşan rahim de yumuşar ve açılma ilerler Allahın izniyle ve adaçayı içiyorum günde en az 3 kilometre yürüyorum yürüyüş doğum yollarını esnetirmiş kolaylaştırırmış birde günde 50 100 yapabildiğin kadar squat yap ara verecek tabi yorulunca dinlen bir daha devam et vs plates topunda zıplıyorum 8 ve 0 çiziyor gibi hareket yapıyorum (netten bakabilirsin) ve ebem dedi ki çömelme hareketi ve secde etme pozisyonu bebeği doğum kanalına indirir doğumu kolaylaştırır bende bunun için tuvalette oturuyorum bol bol yani odamda da aynı şekilde çömelerek duruyorum ve sıcak çok sıcak suya giriyorum oturuyorum küçük bir havuz leğen ne varsa yap bunu çünkü ebem önerdi açılma için çok iyi geliyormuş suyum içinde en az 15 dk kal ben yarım saat kalıyorum çömelme hareketini ve secde ediyormuş gibi duruyorum hep.. şimdilik elimden geleni böyle öğrendiğim bilgilerle yapıyorum lütfen sizde deneyin biz yapabildiğimizi yapalım kolay olsun diye bebeklerimiz zamanı gelince zaten istedikleri gibi gelecekler ha birde yapabilirsen perine masajı ben yapamadım pamuğu yağa batırıp rahim ağzına doğru sıkıştırıyorum birde çörek otu yağı ve zeytin yağı ile karnına masaj yap ov inşallah işe yarar birde tarçın çayı çok etkiliymiş gene ebem demişti😁😁 ama çubuk tarçın mesela 5 çubuk tarçını 5 bardak suya koy kaynat rengi koyulaşıncaya kadar sonra onu gün boyu iç. Aklıma geldikçe yazdım inşallah işe yarar ve kolay doğum olur bunların hepsini ebelerden doktorlardan öğrendim zararlı olabilecek hiç bir şey yok allahın izniyle