Canım doktorun hakli tüp bebek tedavisi öneriyorsa yaptır bende de çikolata kıstı çıktı doktorum 1 sene bekle olmasa tüp bebek dedi bende 26 yaşındayım daha. Bekledik olmadı. Ki bende rahimde yapisikilik polip falan da yoktu sadece kistten dolayı dedi bunu. Bekledik olmadı tüp bebek yaptırdık çok şükür tuttu canım nasibin tüp bebek olabilir hiç üzülme hayırlı olanı iste Allahtan
Çikolata kisti varken hamile kalınır mı ????
gamzelim2234 baska doktora da görün canim bazen tedaviye gerek kalmadan doğal yolla hamile kalanlar oluyor hem yaşın daha çok küçük olur yani stresten uzak durmalısın gebelik için o da etkiliyor hamile kalmayi
gamzelim2234 tatlım üzülme öncelikle. 22 yaşında evlendim 2 yıl korundum 24 yaşında çocuk sahibi olmak istedim 2 yıl da öyle olmadı oldu yaşım 26 .doktor doktor gezdim bu sürede rahim filmi , hormon testi klomen , çatlatma iğnesi ,eşim için sprem testi derken hiç birşey çıkmadı eşimde bende çikolata kisti çıktı 3 cm . Biri ameliyat dedi . Biri aşılama dedi biri tüp bebek dedi sürekli farklı doktorlara gittim fikir almak için . Bu sürede yıprandım bunaldım . Evde soğan kürü denedim alternatif yollar denedim. Olmadı rahim filmi çektirdim yapışıklıkta yok . Ama olmadı . Sonra bir doktora gittim işinin ehli uzman. Dedi ki bekle olacak çok stres yapıyorsun. Kendime gelmeye çalıştım stresi bıraktım bir tedavide olmadım bu arada hamile kaldım sevindim düşükle sonuçlandı sonra yine hamile kaldım dış gebelik oldu sonra dedim ki azim edicem yumurtlama takibi yaptım . Ki ben sağlıklı bir şekilde adet oluyorum 28 günde bir . İnstada birgebeningünlüğü ile tanıştım 2 ay yumurtlama takibi yaptım ve şuan 20 haftalık gebeyim. Nasıl hamile kaldım biliyormusun tam 12,5 cm çikolata kisti ile herkes şaşırdı hele ki doktorlar . Kist gittikçe kendiliğinden küçüldü hamileliğimde ama yok olmadı şuan 4-5 cm hala bende Ama gebeliğe engel değil
- Düzenlendi
Benimde çikolata kistim vardı bir kimyasal geçirdim sonrasında doktor takibine girdim bi süre normal yollarla denedik olmadı, ameliyat dedi ameliyat oldum kistin tekrarlama ihtimaline karşı hemen aşılamaya başladık ilki olumsuz şuan 2. Aşılama için iğnelere devam ediyorum buda tutmazsa tüp bebek yapıcaz. Herkesin durumu farklı oluyo farklı bi doktora gidip fikir almanı tavsiye ederm o da aynı şeyleri derse tüp bebek düşünürsün. Doktor tercihi çok önemli ben ilk doktorumda boşuba vakit kaybetmişim. İnfertilite tüp bebek uzmanına başvurun
gamzelim2234 merhaba öncelikle geçmiş olsun bn alışırı kilo ve çikolata kistiyle kendiliğinden hamile kaldım üstelik 31 yasındayım canınızı sıkmayın çok gençsiniz başka bir doktordan da görüş alın bence. Ümidiniz kırılmasın deneyin yani size mantıklı gelen şeyleri( yok soğan yedim yok bilmemne garıp şeyler) ama öncelikle kendinizi bi rahatlatın çok ama çok gençsiniz 😘
@FERAH45 Yeni ameliyat olduğum için bir iki sene daha şans verelim kendimize dedim olmadı tüp bebeğe başvurucaz canım Allahtan herşeyin hayırlısını istiyorum 🙏🏻
@Annnnneeesss merhaba öncellikle sizede geçmiş olsun ama çok sevindim Allah bebeğinizi hayırlısı ile size kavuştursun😊 Benim kistim okadar ufak ki bir kaç milim mi ne hatırlamıyorum tam olarak o yüzden doktorum almaya gerek duymadı özel hastanede bir tüp bebek doktoru ameliyat etmişti zaten birazda gelip tüp bebek yaptırmak için o şekilde konuştuğuna ikna etmeye çalışıyorum kendimi bu ay çakşır suyu ile havuç suyu içmeye başladık eşimle bakalım herşeyin hayırlısı bu arada aynı o instagram sayfasını bende takip ediyorum inşallah olursa size bu güzel haberi vermeyi çok isterim lütfen benim için dua edermisiniz hamilelerin duası kabul olur derler😊🙏🏻
@Zavira16 kesinlikle haklısınız iyi bir doktor çok önemli biz karambole gittik ve doktorun hali tavrı konuşmalarını hiç beğenmedim düzgün olan psikolojimi bir günde negatifliği ile bozdu resmen 😂 Allahıma bol bol dua ediyorum bizede nasip et diye olmazsada tüp bebek yaptırcaz bizimde kısmetimiz böyleymiş diyerek 😊🙏🏻
@elif00000 Önceleri yaşımda kücük olduğu için benim neden olmuyor diye çok stres yapmıştım ozamanlar ki gittiğim kadın doğumcu bir sorunun yok stres yaptığından olmuyor demişti (nasıl olduysa kisti,polipi vs söylememişti) Artık saldım eşimide sık boğaz etmiyorum bu konuda Allah ol derse olur zamanını bekliyorum 😊🙏🏻
@ECeren Çok teşekkür ederim sizin yazdıklarınız etrafımdaki insanların dediklerinden çok daha fazla rahattı.stres yapmamaya ve düşünmemeye çalışıyorum araba fobim olduğu halde şuan araba kullanmayı öğreniyorum vs inşallah işe yararda bende sevinirim 😊🙏🏻
gamzelim2234 geçmiş olsun canım bende 3 senelik evliyim 25 yaşındayım 3 tane çikolata kistlerim vardı. Hamile kalmadım aşılama yaptırdım tutmadı. Doktorum tüp bebek yapalım dedi kistlerin büyürse daha çok engel dedi. Ve yaptırdık şuan 3.5 aylık hamileyim ilk denemeyle tuttu. Ve kistlerim bu ay kayboldu çok şükür bence erteleme insanin piskolojisini bile çok etkiliyor. Hakkında hayırlısı olsun canım 🤗
@Ebru0714 Hayırlı olsun çok sevindim inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi 🥰 Ben elimden geleni yapayım da olmazsa tedaviye başlayacağız önümüzdeki sene hakkımızda hangisi hayırlısı ise o olsun 🙏🏻
gamzelim2234 merhaba. Rahimde yapisiklik ve polip konularinin hamile kalmaya etkisini bilemiyorum. Fakat ben buyuk bir cikolata kisti sebebiyle ameliyat gecirmistim, ameliyattan cok kisa bir sure sonra kist tekrarladi ve cocuk yapma karari alana kadar dogum kontrol hapi kullanmami soyledi doktor. Dogum kontrol hapi sayesinde kistim ufak kaldi ve ameliyat edecek buyukluge gelmedigi icin bir daha ameliyata gerek duyulmadi. Hem kistime, hem de uzun seneler ilac kullanmama ragmen, cocuk sahibi olmaya karar verip dogum kontrol hapini kestikten 1 ay sonra hamile oldugumu ogrendim. Dogal olarak hamile kaldim yani. Daha once hic dogum yapmamis yeni evli ciftlerin 1 yila kadar cocuk sahibi olamamasi normal karsilaniyor, deneyin diyor doktorlar. 1 yildan sonra hala olmuyorsa sakincali oluyormus. Su an 1 yiliniz dolmamis. Karismak istemem ama nacizane kafanizi buna takmamanizi ve denemenizi tavsiye ederim. Belki de bunlara hic gerek kalmayacak. Inanin hicbir saglik sorunu olmasa bile insan kafasini takinca da cocuk sahibi olmak zorlasiyor. Fakat dedigim gibi diger polip ve yapisiklik durumlarinin etkisini bilemiyorum. Tecrubemi paylasmak istedim. Baska bir hekim fikri almak da faydali olabilir. Gecmis olsun.
@TheMom Ameliyat olmadan önce sorunun ne olduğunu bilmediğim için acaba niye olmuyor diye çok kafa yoruyor stres yapıyordum şuan ameliyatımı oldum işe yarayacak her türlü vitamini,bitkisel kürleri kullanıyorum ve tevekkül ediyorum Allahın takdiri o ne zaman vermek isterse o zaman verir diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum eşimde şuan bu durumdan çok memnun bende inşallah böyle giderse kısa sürede hamile kalırım diye kendimi telkin ediyorum Allah çok büyük hiç ummadığım bir anda vericeğine inanıyorum düşünüp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏🏻
Benim de polip vardı olmuyordu aldırdıktan sonra doktorum 3-4 ay dene olmazsa rahim filmi çeker tedavilere başlarız demişti ama 4. Ya da 5. Ayda hamile kaldım çok şükür yani doktorlar elbette önerir ama ben 3-4 ayda olmasa da 1 sene doğal deneyecektim. Doktor vakit kaybetmemek için gördüğüne göre yorum yapıyor ama kararı vermek sana kalmış tabi inşallah tez zamanda olur biraz rahmin dinlensin toparlanınca olur inşallah
Canım yumurta kısmını bilmiyorum ama benimde bekarken vardı çikolata kisti ve adetlerim inanılmaz sancılı geçerdi surunurdum yerlerde sonra polip oluşmuş dedi doktur aldırmam lazım çocuğun zor olur falan dedi bende o sıra evlendim ameliyat olmadan ilk gece hamile kaldım , polip kendiliğinden küçülüp kaybolmuş kistte öyle 34+1 iz şimdi inşallah darısı sana olabiliyo yani kistle ve poliple hamile kaliniyo , Allah sanada nasip etsin insallah
Benimde hem sağ hem de sol yumurtalığımda çikolata kisti vardı ama kendiliğinden hamile kaldım minik bir mucize var içimde 36+3 haftalık inşallah seninde olur canım 🙏
gamzelim2234 ben ilk hamile kaldigimda doktora gittim doktor bana cikolata kistlerin olusmaya baslamis ufak ufak tam zamaninda hamile kalmissin yoksa bidaha olmazdi demisti
gamzelim2234 ne demek. en guzeli kafa rahatligi. Gerisi de dediginiz gibi Allah’in takdiri. Folik asidi ihmal etmeyin, hamilelik plani varsa, oncesinden baslayin diyor doktorlar. Belli mi olur belki haber yakindir :) Saglikla..
@TheMom ameliyattan önce folik asit kullanıyordum ameliyatı yapan doktor folik asit senin hamile kalmanı etkilemez diye dalga geçmişti nasıl üstüne atlamadım o doktorun hala anlam veremiyorum 😂 okadar kötü etkiledi ki beni 🙄 inşallah tez vakitte güzel haberi alırız alınca ilk işim burda sizlere söylemek olucak 🥰🙏🏻