Selam kizlar,
Hamileligim boyunca burda bir cok post okudum ve bazen gebelik diabeti olanlarin normal dogum yapip yapamayacagi hakkindaki soru isaretiyle karsilasiyordum. Kendi dogum hikayemi yazarak sizinle ogrendiklerimi paylasmak istiyorum.
Benim 25inci haftamda gebelik sekerim cikti ve ondan sonra tum yeme duzenimi degistirdim ki bebegime bi etkisi olmasin. Hamileligim boyunca toplamda 4 kilo almis oldum ve bebegimin gelisimi hep normal ilerledi, iri bebek olarak gozukmedi. Normal dogumu cok istedigim icin 29uncu haftamda ozelden devlete gectim ve orda her kontrolumde diabet hastasi oldugumu belirttim ve nekadar bekleyip bekleyemeyecegimi sordum. Devletteki doktorlar beni her kontrolden sonra eve gonderdiler ve 2-3 gun sonra yine gel dediler (36inci haftadan itibaren). Neyse, en sonunda 41inci haftaya girince bana iki gun daha bekleyip gelmem gerektigini soylediler ve artik mudahale etmeleri gerektigini belirttiler. Iki gun sonrasinda poliklinige yetisemedigim icin aksam acilden giris yaptim ve hic beklemedigim seyler yasadim.
o gece nobeti olan doktor benim durumumu duydugunda baya sinirlendi ve bana dedi ki 41+2 olup, bebegi 4 kiloya gelmis (ultrasonda hep 4 kilo Civari olcmustulrr son haftasinda) Ve diabet hastasi olan birini ben normal dogurtmam. Senin sezeryan olman gerekiyor diyip odadan cikti. Bunun uzerine benim sinirlerim bosaldi cunku ben israrla doktorlara nekdar bekleyebilirim ve normal dogum icin hersey yolundami diye soruyordum ve hep olumlu cevap aliyordum. Neyse sonra bu doktor geri geldi ve muayene etti beni: 2cm acikligim varmis, catim musaitmis ve bebegim cok iri gozukmuyormus ve oyuzdende istersen normali dene ama sezeryan dersen hemen alabilirim bebegini dedi. Biraz konustuk ve doktor bana ilk etapta neden oyle soyledigini acikladi: gebelik sekeri olanlarin bebeklerinin omuz kisimlari genis oluyormus genelde ve 40 haftayi gectiklerinde normal dogumu onermiyorlarmis, hele ki kilosu 4 kilo olan bi bebekte. Yani anlayacaginiz gebelik sekeri olan birisi evet normal dogum yapabilir ama riskleri var ve duruma gore degerlendirilmesi gerekir.
neyse bundan sonrasini cok uzatmak istemiyorum: ben normali denemeye krar verdim, yatisim yapildi ve bi sonraki gun suni sanciyla Dogumum baslatildi. 3.5 saat suni sancidan sonra durdurmalarini istedim cunku canim cok yandi. Pesine kendi sancilarim basladi ve epidural istedim. Epiduralin ilk dozu cok guzel geldi; cok rahatlatti ama bende malesef kaydigi icin ikinci doz ise yaramadi. Kendi sancilarim baya sklasmisti aksama dogru ve dogumum gece 00:40ta gerceklesti. Uzun surmesinin sebebide bebegimin basinin kanala ters yerlesmesi oldu; cok zor indi hatta inemedi mecburen doktor dirsegiyle karnima bastirip onu disari itti.
sonuc olarak ben israrla istedigim normal dogumu yaptim; bebegim 3640 gram dogdu ve benim cok fazla dikisim oldu; toparlanmamda rahat 2-3 hafta surdu.
umarim hepinizin dogumu cok guzel gecer ve sizde yavrunuza kavusursunuz tatli anneler ❤️