sonsuzadek Meslina06 test derken? eşinşe senin kan grubunu öğren, yeterli. kan uyuşmazlığı varsa ihmali karşısında çocukda nelere yol açabilceğine bakarsan, yaptırmamayı düşğnmek yerine ne zamam yaptırılması gerektiğine bakarsın canım. ihmale gelmez
Denizz2112 Meslina06 bizdede kan uyuşmazlığı var 6. Haftada iğne yaptılar dedi gerekirse 28. Haftada bi daha vurcaz
ozlem_sngl Meslina06 kan uyuşmazlığı esinle senin aranda varsa mecbur yapılması gerek ama sizde yoksa gerek yok ben ab negatifin eşim 0 pozitif gebelikte testi yaptirdik çıkmıştı vurundum ignemi doğum sonrası falan hep düşük yaptım yine vuruldu zaten bunu doktorun söyler
Ayperimm Sizin kan grubunuz negatif eşinizin kan grubu pozitifse indirekt coombs testi yaptırmanız lazım eğer test sonucu negatif çıkarsa 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmanız gerek
Gzdbkgz Ayperimm canım pozitif çıkarsa degil mi o bizde var ve hep negatif çıkıyor eğer pozitif olsaydi sorun olurdu diye biliyorum
Minigimvebiz Ayperimm iyi günler kan uyuşmazlığı hakkında pek bilgim yok da eşim de ben de 0 rh+ iz. Benim de kan uyuşmazlığı iğnesi yaptirmam gerek mi doktorum da bir şey söylemedi
Ayperimm Meslina06 canım ikinizin de kan grubu pozitifse zaten kan uyuşmazlığınız yok demek sen yine de doktoruna sor aklında bi soru işareti kalmasın
Ayperimm Gzdbkgz evet canım indirekt coombs testinin negatif çıkması gerekiyo eğer pozitif çıkarsa iğne vurulamıyosun ben ıkı gün önce iğne oldum önce test yapıldı negatif çıktı ondan sonra iğneyi vurdular
Ayperimm Minigimvebiz canım ikiniz de pozitifseniz kan uyuşmazlığınız yok demektir sen yine de kontrole gittiğinde sor doktoruna
ozlem_sngl Minigimvebiz canım ikiniz pozitifsiniz zaten olmaz sizde bi sıkıntı olsa en başta evlenirken söylerdi hastaneden kan alinirken kan uyuşmazlığı var diye senin negatif olman lazimdi uyusmazlik için
Gzdbkgz Ayperimm alla alla ben negatif doktorum hiç iğne falan demedi valla hiç sorun yok dedi pozitif çıksaydı sorun olur iğne olucaksin dedi her doktor farklı demekki senin negatif mi kan grubun
ozlem_sngl Denizz2112 ondan dolayı benim doktorumda hep demişti kanama olursa gel igne vurunman şart diye bende olmadi kanama maalesef zor bise 1 boş gebelik geçirdim 1 düşük 1 doğum sürekli düzenli vurundum şimdi hamileyim 28 haftada vurundum doğumda yine vuruncam
Ayperimm Gzdbkgz canım aynı şeyden bahsediyoruz zaten negatif çıkması gerekiyo testin.Pozitif cıkarsa sorun var demek.Burda kafa karıstıran nokta şu test sonucun negatif cıkarsa 28. Hafta iğne vuruluyosun pozitif cıkarsa iğne vurulamıyosun
Gzdbkgz Ayperimm canım benim negatif çıktı ve iğne gereksinimi duymadi doktor pozitif çıkarsa iğne vurulacak dedi Sen negatif çıkarsa iğne diyorsun
Ayperimm Gzdbkgz evet canım ben bu iğneyi iki kere vuruldum ikisinde de önce test yapıldı sonuç negatif cıkınca iğne oldum.Zaten pozitif cıkması demek senin vucudunun bebege karşı bi antikor ürettiği ve iğnenin bir işe yaramayacagı anlamına geliyor.Sen yine de doktorundan bu konuda tekrar detaylı bi bilgi iste ben daha fazla kafanda soru işareti yaratmayayım