Sevdiss_17 vallahi oyle, gercetken bu ulke yasanilicak bi yer digil zaten okulda oldugumdan beri surekli yurtdisina gitme istegim ve planim olmustur fakat universite calisma hayati evlilik derken artik buraya kapanip kaldik, bu kadar dogal urunu, dogal qazi, nefti olan bi ulke de insanlar sefalet icinde yasiyo…. insani degerler acisindan cok iyi milletiz gercekten lokmasini paylasan kapisina gelende hurmet eden bir birine kanini canini bagidlayacak amma ve lakin devlet olarak zor durum… ailede ikimizde ozel sektorda calismamiza ragmen borc bitmiyo ben bide yalniz basina gunluk calisan ailelerine yetismeye calisan insanlari bile dusunemez oldum.. bu ulkede iki insan var biri parayi nereye harcayacagini sasiran, kucucuk bebegine 10bin euroluk ayakkabi alan, digeriyse aksama ekmegi nasil alicagini dusunen… ekonomi 0 tabii ki tibii olarak ta cok dusuk , kendi ulkemi kotulemek istemem ama malesef durum bu, parasi oln yasiyo yani, durumumuzu zorlayip hep ozellerde tedavi gordum, suanda doktorum ozelde, labaratuar falan hep ozele gidiyorum 1 yerine 10 oduyorum ama en azinan icim rahat, parasi olmayansa iste ortalikta kaliyo… calisamaz raporu almak icin devletde ayda bir olmam gerek orda ismim falan yazilmali iki gun arayla her ikisinde verdigim kanda tamamen farkli seyler cikiyo, idrar devletde temiz ozelde bakteyi cikiyo falan surekli yani hatda bi keresinde devlet o kadar kan verdim oda oda gezdim bi ay sonra baktimki hicbisey yazilmamis ordaki formumda bis duruyo bide devlet diyoruz ama her defasinda 100,150 tl para harcatiyolar paran yoksa nerdese hastayi dovucek durumdalar…