Merhaba arkadaslar,
kimyager ve kimya ogretmeni olarak yaziyorum.36 haftalik hamileyim. benim de korkularim cok evime gelip giden ozel ders ogrencilerim var onlardan bile cok korkuyorum dersleri geriler sinavlari bozulur diye dersleri birakamiyorum, ne yapacagimi bilmiyorum. yalniz size bir kac soyleyecegim var.
el dezenfektanı mumkun oldugunca kullanmayin. Bebeginizin cinsiyet hormonunu etkileyen kimyasallar var icerisinde.
kolonyanin icerisinde alkol var. Abartmamak kaydi ile kullanmanizda buyuk sakinca yok. İcmekle ayni sey degil tamamiyle. Ev ortamindaysaniz kullanmaniza gerek yok en iyisi beyaz sabun.
Sirke mikrop kirar evi temizlediginiz suyun icine koyabilirsiniz. Ama corona kirilabilecek bi virus degil sirkeyle. Benim onerim elinize bir eldiven giyin, dezenfektani kapi kollari ışık acma dugmeleri kumanda gibi yerlere sıkarak silin. Yerlere ise suyla silerken kovanin icine nefesinizi etkilemeyecek miktarda camasir suyu koyabilirsiniz.
Bir sprey yapabilirsiniz eviniz icin. 1/4 oraninda camasir suyu 3/4 u su seklinde sprey yapip masalar sandalyeler ve duvarlari sildirebilirsiniz lutfen esinizden veya temizlikcinizden rica edin.
Kendini hasta hisseden hamişler, grip veya bahar nezlesi olabilir. Kusburnu, ihlamur serbest. Gunde 1 bardak iciniz. bol su icmelisiniz.
Evinize misafir kabul etmeyin. Ayip degil bu hamilesiniz! Esiniz isten gelir gelmez dusa girsin. Toplu yerlere girmeyin, zorunda kalirsaniz maskenizi unutmayin. Acik havada yuruyus yapin ve nacizane tavsiyem bu konuda cok konusmayin😊