Başka kurum larda nasıl bilmiyorum personel vs alakalı. 657 ye tabi memurlar için olanı total de bir anne Doğumdan önce 8 Doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta analık izni vardır. 32. Hafta da çalışabilir raporu ile 37. Haftaya kadar çalışabilir. 32 den 37 ye kadar kullanmadığı 5 haftalık izin doğum sonrasına eklenir. Ayrıca bir memurun (kadın -erkek ) bir yıl içerisinde 40 gün rapor alma hakkı vardır. (Örn: 01 Ocak 2020 den 30 Aralık 2020 ye kadar. )01 Ocak 2021 de memur için yeniden 40 günlük rapor hakkı doğar. Arkadaşın analık izni ile problemi olmayacaktır sadece yıl içerisinde ki kullanma hakkı olan 40 günlük rapor hakkından düşecektir. ( ben 2. Dönem başladığında ilk hafta 31. Hafta idi bir hafta çalışıp öyle 32 de analık izni ni başlatmam gerekiyordu . Ders programı vs yerime öğretmen çağırma durumu sıkıntı olabileceğinden ben 2. Dönem başladığında 31. Hafta da aile hekimimden 5 günlük normal rapor aldım . Bu beninm yıl içinde ki 40 günlük rapor hakkımdan düştü . Bir sonraki hafta 32 de gidip kadın doğumcumdan çalışamaz raporu mu alıp direkt izne ayrıldım . Ki benim müdürüm bu konularda aşırı hassas aşırı işine özverili asla ihmal ya da idare etme gibi bi durum söz konusu olmaz. Usulsüzlük asla yapmaz. Müsade etmez. Yanlış bir işlem söz konusu olsa idi muhakkak gerekeni yapar söyler di.