OlgaArslan SekerMerve ben epilepsiyim ikinci gebeliğim. İlk bebeğimde çok atak geçirdiğimden nöroloji takibindeyim
yildiz23 SekerMerve 32 haftalık Olcam hamile olunca lamictal ilacına gectim bir sıkıntı yok çok şükür tabiki ilaç kullanmamak kullanmaktan daha zararli
Sermec SekerMerve 36+3 haftalık hamıleyım 11 yıldır epılepsı hastasıyım 2 yıldır ilaç kullanmıyorum cok şükür 6 yıldır nöbet gecırmıyorum hamıleliğimde de bır sıkıntı yasamadım cok şükür 🙏
OlgaArslan SekerMerve dr verdiyse kullan bende ilk gebeliğimde kullanmadım 4 kere atak geçirdim kızım doğduktan sonra 2 sene gözlemlendi 2 yaşına kadar tv telefon vs kesinlikle yasaklandı şuan mecbur arada izletiyorum ama kilitlenip kalıyor 2 kere dr götürdük sıkıntı görmedi çok şükür. Ama gebeliğimde ilaç verirse içerim içmemezlik yapmam
merve_yazar96 SekerMerve SekerMerve neden kullanmıyorsun kullanman lazım ben epilepsi degilim ama beyin ameliyatı oldugum icin aynı ilaçlardan kullandım kepra ve tegratol kullandım doktorum sıkıntı olmaz dedi ama yinede 1 ilaca düsünce cocuk düsündüm ben suan sadece kepra kullanıyorum ve 10 haftalık hamileyim bu ilacların gebelige sıkıntısı yok zaten olsa doktor sana cocuk düsünme derdi bence kullanmalısın
SekerMerve İlacın mutlaka az da olsa zararı olur ama nöbetlerin daha çok zararı olur dedi kafam da karıştı ne yapacağımı bilmiyorum 😥
yildiz23 SekerMerve hayır ama 2 senedir geçirmiyorum canım normal doğum için nöroloji doktorunun onay vermesi gerekiyormuş yani o zmaan ki durumumuza bağlı normal yapanlar varmış
SekerMerve Ben geçen gün cinsiyet için kontrole gittiğimde hastanede rahatsızlandım düşmedim ama ayakta nöbet geçirmişsin dedi dr hemen yatırdı beni bi gün yattım hastanede o günden beri iyiyim kullanmaya başlamadım
SekerMerve Kızlar bi de normal doğum mu düşünüyorsunuz bana hep dr normal doğumda sorun yapabilirsin sezeryan olabilirsin dedi
OlgaArslan SekerMerve dr asla normal doğuma izin vermedi hatta direk genel anestezi olmak zorunda diye rapor çıkartmıştı bana. İlki genel anestezi sezaryen ikinciye bakacaz neye karar verilecek
Aybuk66 Benim teyzem epilepsi hastasi ilacini hamilelik boyunca kullanmadi zarari olsa der doktor kulnmadigi zmanlar nobet geciryo icmenizi tavsiye ederim ve nrmal dgumla evladini aldi kucagna
Ersayin1928 OlgaArslan hamilelikte buyuk nöbet mi geçirdiniz bayılma kasılma şeklindemiydi yani? Benim de ilk hamileliğimde çok nobetlerim oldu ama bayılma şeklinde değildi ağız sapirdatma yutkunma konusamama şeklindeydi.Simdi 2.yi düşünüyorm ama büyük nöbet gelirse bebek oksijensiz kalırsa diye korkuyorm en son büyük nobetimi 1.5 sene önce gecirmistm
Sermec OlgaArslan şimdi cnm ben 6 yıldır nöbet gecırmıyorum 2 yıldır ilaç kullanmıyorum doktorum bır sey demedi bu konu için normal dogum tehlıkelı mı kı
Aylaninannesi Merhaba ben halelğimden önce ilacımı bırakmıstım şükür ilaçsız geçiriyoruz dönemimizi sadece doğum sırasında nöbetten korkuyorum. Allah yardımcımız olsun