Birhemsire_anne ben de asla ama asla istemeyerek sezeryan oldum ama yazdıklarınız gerçekten özellikle istemeyerek sezeryan olmuş ya da olmak zorunda kalmış veyahut isteyerek sezeryan olmuş insanlar için çok kırıcı. Herkes keyfi olmuyor. Hala içim rahat etmiyor bebeğimin sağlıklı olması konusunda ama bu kadar kötü anlatmanın da bir anlamı yok. Farkındayız toplumca herkes tarafından normal Doğumun güzellikleri ve faydaları anlatılıyor ne güzel çok güzel bir şey. Ama nasip olmadı mı olmuyor işte. Hala aklımda acaba normal doğum yapabilmek nasıl bir duygu diye. Sizin sezeryani anlatma tarzınız gururumu incitti. Normal doğum yapmak isterdim ama Sezeryana dair bahsettiklerinizin hiçbirini yaşamadım. Sadece karına bastırılan aşama korkunç kötüydü.
burda yazılarınızı okuyan doğuma hazırlanan birçok annemiz var. Sezeryan olacaklarımız var. Veya doğum belirsizliğinden ötürü korkan annelerimiz ben de dahil bu ameliyat olacağı zaman aşırı korkabilir üzülebilir. Ne gereği var ki zaten herkes uzun ve heyecanlı bir süreç geçiriyor bir de bu korkuyu, endişeyi onlara yaşatmak istemezsiniz umuyorum. Ama tabiki ve doğru olan normal doğumu savunmanız.
ayrıca madem bu işi yapıyor her avantajı biliyor normal doğumu savunuyorsunuz epidural alma isteğinize anlam veremedim onun da mutlaka bebek sağlığı açısından önemi var. Ben doktorumla doğumu konuşurken epidural bile olmaz inşallah diyordum gerekmedikçe asla demiştim ama sonuç işte bambaşka oluyor