Birhemsire_anne ozlemoz13 ozlemoz13 ilk doğumunsa muhtemelen yırtık olmaması icin azıcık kesi atarlar ama şöyle söyleyeblirm tecrübelerime dayanarak hiç bir anne o doğum sancısından oranın kesildiğini anlamıyor bebek doğduktan sonra hele o bebeği kucaklarına alıyorlsr ya o sırada dikiş oluyor hiç bir annede dikişi hissetmiyor zaten iğne yapılıyor sonrasnda öyle normal hayatına dönüyorsun sezeryanla arasında dağlar var canım
Buglemim Birhemsire_anne ben 2.cocugumu dogurdum evet ikisindede doğum esnasinda kesiyi hiç farketmedim ama ilk kizimda dikislerim 40 günde gecmedi doktora gidiyorum bisey yok diyor agrim var oturamiyorum diye diye en son yaktilarda kurtuldum o agridan ikinci kizimi 10 gun oldu dogurali eski kesimden biraz daha fazla simdi dikislerim iyi bu seferde rahmim agriyor hala yürümekte kalkmakta zorlanıyorum neden acaba
Rkymhmt Hanımlar 36 haftalığım bebegin hareketleri pek hissedemiyorum yanı günde 10 tane var ama normale göre azaldı ve inanılmaz karnım kasılıyor doktor yoktu gorusemedım ama nts sancı yok tansıyonda ıyı
Birhemsire_anne Rkymhmt normal son günlerde azalablir günde 10 kerenşn altına düşmezse gayet normal kendinde bi farklılık hissedersen tansiyon yüksekliği kanama vs pzaman acile hemen git
Birhemsire_anne elifkk Aa canım bende esenler medipole gidiyorum BURCU AYDINA evet plasente aşağıdaysa zorunlu sezeryan oluyor umarım düzelir daha 22 sin erken bir kaç haftaya belki olablir Allahtan umut kesilmez dua edelim canım❤️🤲🏻
elifkk Birhemsire_anne çok teşekkürler 🙏🏻 Kaç haftlıksın? Banada arkadaşım Burcu hanımı çok tavsiye etti ama ben kontrollere başladığımda eğitimdeydi Tuğba KILIK benim doktorumda alışınca bırakamadım🤗
Eylull-18 Birhemsire_anne 38e girdik çok şükür doğum korkusu başladı bende her şey normal görünüyor şimdilik doğum korkusunu nasıl yenmem gerektiğini bilmiyorum aynı durumda olan var mı
Nltka Eylull-18 ay taaa üç aylık zamanlarımda korkuyordum ama şimdi neremden çıkarsa çıksın diyorum böyle yaşanmaz çünkü 😂😂 sıkma kendini o haftalarda psikolojik olarak korku geliyormuş bir yazıda okumuştum
Birhemsire_anne Eylull-18 canım benim doğum korkusu yüzğnden geneliğinin son günlerini kötü geçirebilirsin gün içinde nefrs egzersizleri yap Kuran oku kendini sakinleştir kötü düşünme sana normal dogum hakkında bişey söyleyenleri dinleme sakın şöyle düşün herşey iyi olacak ve beno an bebegimi kucagıma alıcam bu şekil dişün hergün Kuran oku
Smraozn12 Eylull-18 38+1de kontrole gittiğimde tansıyon yuksek cıktı ve hemen sezeryana alındım o an cok korkuyodm ama epidural oldm sakinleştrcı fln vuruldum hiç bişi hissetmıyosn zaten bebişimi görünce herşeyi unuttm mrk etme korkulacak bişi yok 😊
Haticeakks Bende epiduralli normal doğum istiyorum ama iğnenin bel ağrısı falan yaptığını duydum bu doğru mu
Birhemsire_anne Haticeakks ilk gün doğumdan sonra hafif bir ağrılar olablir doğumunda rtkisiyle ama onun harici uzun süreli yada öyle kalıcı bir ağrı yok
Birhemsire_anne Hll34 Canım bel fıtığın gebelik süresince zaten ekstra seni zorlar bu normal bi durum doğumdada öyle abartıldıgı şekilde bir anormallik olmaz düşüncem ama tabiki doktoruna danışmalısın bu eğrilik ne kadar o önemli yani kalça yapısını değiştirecek kadarsa açılman olmaz onu doktor karar verir 😘 umarm sağlıkla alırsın
Hll34 Birhemsire_anne teşekkür ederim sağolun amin İnşallah bütün anne adayları sağlıkla alsınlar evlatlarını kucaklarına🙏
Pesperu Nltka Nltka doğum için doktor ücreti 6500,39+6 yım 12 haftadır gidiyorum fotoğrafçıdan bahsetmedi bile,bunlarla uğraşamayacak kadar çok yoğun bence.Gamze ebeyle görüştüm o da çok yoğun müsait olursa gelicek 1250 civarı ücreti artı hastane
Smraozn12 Birhemsire_anne 25gün önce epidural sezeryan oldum bigün boyunca ac kalmadım 3.4 saat sonra corbamı içip yemegimi yedim tabi sıvı olmak kaydıyla agrı olarkta evet başlarda cok agrn oluyo ama hastanedeyken zaten surekli agrı kesici yapılıyo hatta 3kre fln epidural agrı kesici verildi hiç acı duymuyodm yani öle cokda sezeryan olacakları korkutmamak lazım 😐
Birhemsire_anne Smraozn12 anladıgım kadarıyla daha yeni sezeryan olmuşsun sezeryanın dez avantajları zaten uzun vadeye yayılabliyor anlattıklarımda her hastada olacak diye bir kayde yok her hastanın normal dogumunun kötü geçmeyeceği gibi ama sezeryan hem anne sağlığı hem bebek sağlığı açısından riskli şöyle ki yapılan 100 sezeryanda 60 benek akciğer de solunum sıkıntısıyla doğuyor diyelim 100 normal dogumda 40 solunum sıkıntısı doğuyor yani bakıldıgı zaman normal dogum olacaksa eğer engellememk gerkli ben sağlıkçı olarak bunu savunuyorum yaklaşık 15 16 seminer düzenledim normal doguma ilişkin anneleri normal doğumdan uzaklaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum sezeryan normal bişey değildir sezeryan ameliyattır zorunlu olmadıgı sürece yspılmamalıdır söyledikltinize gelirsek sezeruandan cıktıktan sonra ilk 4 saat hiç birşey yiyip içemezsin 4 saat sonra sıvı gıdalar almaya başlarsın 24 saat katı yiyecek yiyemezsin 24 saatin sonunda gazını cıkarman gerekir cıkaramazsan hastaneden cıkamazsın ameliyattan sondalı bir şekilde çıkarsın yatağın pis ve kanlı olur kalkmak zor olur 12 saat sonra mobilize olursun yani seni kaldırıp sondanı cıkarırlar yatagnı temizlerler üstünü değişirsin bebeğini yatarken kucağına aldığında ağrın olur göbeğine yaslamak istemezsin vs vs vs bunları çok fazla uzatablirim :) herkesin yine kendi tercihi saygı duyarım
Minnos-anne elifkk nasıl doktor ben ilk defa ona gidicem birazcık bahseder misiniz ben tatlı dillik istiyorum artık bide Tuğba hanımı gidicem 14 Mart'ta ücreti kaça gudiyorsunuz
Lavanta34 elifkk Ya yazmışsınız buraya görmedim ben doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum tuğba hanımla devam edecegim memnun musunuz siz 😌 Şehruz hanıma gidiyordum üç kere gittim çok soğuk fazla bilgi vermiyor değiştirmek istiyorum
Birhemsire_anne hk0909 tabi ki hemşireysen kuzum bilirsin genel anestezi yada spinal anestezinin bünyeyi nasıl yorduğunu ayrıca sezeryan cok komplike bir durum normal doğum çok sağlıklı
Kuzey88 Birhemsire_anne iğneyi yaparken sanırım bazı riskleri oluyormuş öyle duydum ama ne kadar oranda riskli onu bilemiyorum
Birhemsire_anne Kuzey88 yani yapılan her invaziv girişimde risk illaki vardır ama öyle aman aman bir risk değil normal bir iğne oluyormuşsun gibi çok büyük vadeli bişey değil
Birhemsire_anne TAkilicci yani Evet ilk 1 ay dikişte olduğu için bir değişim söz konusu neticede 3 kg civarı bir bebek çıkıyor ama vajenin ve uterusun yapısı çok farklı kendi kendine yeniliyor kendini ve eski halini alıyor gerçekten yoksa hiç bir kadın normal doğum yapmazdı hiç korkun olmasın🥰
Nltka Eylull-18 Allah yardımcımız olur öyle düşün bide yüzyıllaardır kadınlar doğuruyor yetmiyor ikinciyi üçüncüyü doğuruyorlar çok sıkıntı birşey olsa doğurmazlardı zaten korkutma kendini boşver akışına bırak gitsin 🌸
Gizemdi Birhemsire_anne bende normal dogum istiyorum sezeryan bana korkutucu geliyo ama bebegimin kafasi 3 hafta onde bi skntı olurmu sizce doktorum daha bisey demedi ama normal dogurabilcem mi merak ediyorum
Birhemsire_anne Gizemdi bebeğin kilosu kaç? ilk doğumsa kesi atarlar başı aşağıdaysa bir sıkıntı yoksa seni aman aman zorlamaz ilk doğumunsa mutlaka kesi atılacaktır
Birhemsire_anne Pesperu suda doğum tabikş tavsiyemdir zaten günümüzde çok yaygınlaştı ama suda dogum biraz maliyetli birde suda doğum her hastanede yok imkanlar doğrultusunda yapabilirsen suyu tabsiye ederim ama dedigim gibi ben klasik odamı süsletixem doğurup hemen odama gelicem falan diyosan epidural de düşüneblirsin
Pesperu Birhemsire_anne gittiğim doktorda epidural ve su fiyatı aynı hemen hemen,epiduralin bir nebze daha acısız olabileceğini düşünüyorum ama dediğim gibi doktorum öncelikle epidurale yanaşmayacaktır tabi önce bir şu sancılarım başlasa 🙏🏻