Merhaba kizlaar. Ben de sonunda buraya dogum hikayemi yaziyorum😊 Öncelikle hamilelik surecimden biraz bahsedeyim. Ilk uc ay mide bulantisi uyku ve halsizlik beni cok zorladi. Sonra bi hafifleme geldi ve sonrasi hep agrili acili gecti. Uykusuzluk, mide yanmasi, bel-sirt-bas-kasik agrisi- vb. gibi sikayetlerin hepsini fazlasiyla yasadim ve benim kucuk oglum cok fazla hareketliydi. 17 haftalikken ilk hareketlerini hissettim ve sonra hic durmadi 😂 Son zamanlarda hareketleri aglatiyordu o derece cilgindik😂 Ama o tekmeleri, hareketleri, hickiriklari hissetmek o kadar guzeldi ki🥰 Gelelim asil olay gunune...
6 subat cuma gunu annemler bize misafirlige gelmisti. Daha dogrusu o gun besik gelmisti onun yerini ayarlamak icin gelmislerdi. Ne olur ne olmaz diye dogum sonrasi kalacagimiz odayi hazirladik. Tek eksik besigin icindeki ortuler ve yatagi serecegim nevresim takimlariydi. Makineyi calistirdik, kurumasi icin serdik. Sonra annemler gitti. Ben kalan daginikligi bulasiklari falan toparladim ve bi kasilma oldu. Zaten surekli oluyordu cunku benim oglum 32. haftamdayken kanala girmisti. Ama bu seferinde farkli bi his vardi icimde. Hayir olsun dedim kalan islerimi bitirmeye calistim derken pat bitane daha sanci . O an icimden dedim ki benim dogumum basladi. Uc veya dort gun oncesinde nisanim da gelmisti. Hemen besigin icindeki ortuleri, yatagin nevresimlerini utulemeye basladim cunku belliydi ki oglusum geliyooo😊 Kasila kasila utuyu bitirdim. Ufak tefek kalan isler vardi dogum hazirligi icin onlari da yaptim ve ev doguma hazirdi. Tabi ben bu isleri yaparken hep aklima geldikce Hurma attim agzima. En son yatacagim vakit yani saat Sabah 8-9 gibi ilik dusa girdim ve uyudum. Oglen 14.30da esim aradi beni uyandirmak icin eczaneye gidip biberon emzik alicaktik. Ben hazirlanmak icin yataktan kalktim veeee idrarimi kacirmis gibi bisey oldu. Ama adim gibi eminim idrar olmadigina. Bana bir telas bir heyecan basti ki anlatamam. Actim ic camasirima baktim az miktarda bi su var. Esimi aradim hemen eczaneye gittik eve geri geldik cantalari hazirladik ben ilik suya Girdim esime belime masaj yaptirdim sonra hemen giyinip hastaneye acile gittik. Alttan muayene ettiler ve şunu soyliyim kizlar hic acimiyo desem yeridir. 3 cm aciklik varmis ve sifir sanci. O kadar sevindim ki 3 cm olana kadar sanci hissetmedim sonrasi kolay olur dedim. Sanci odasina yatirdilar, kendi sancilarimi beklemeye basladik. 29 subat saat 6.30 gibi suni sanci verdiler. Ben o serum bitene kadar dogururum diye dusunuyodum ama bana misin demedi. Yine sancim yoktu. Bitane daha taktilar serumun yarisina kadar yine sancim yoktu, yarisina gelince hafif hafif gidiklanma gibi agrilar girmeye basladi. Ben artik doguramicam beceremicem diye surekli aglamaya basladim cunku o kadar sinir bozucu bu durum ki. Acilma olmasi icin surekli squat yaptim, plates topunda zipladim, 15-20 dakikada bir ilik suya girdim, Hurma yedim, meryemana otu yaptim, dogum pozisyonlarini yaptim. Ama hicbir etkisi olmadi. Ebeler gelip gidip cati muayenesi yapiyolar acilma ayni 3 cm. Saatler gecti ve 1 mart pazar gunu saat 3 bucuk 4 gibi kanli suyum ve avuç kadar pihti cikti. Ondan sonra asil sancilar basladi😓 ilk baslarda sancilar dayanilmaz degildi. Saat 6 civari dogum sancilari net belli etti kendini. En son zamanlara kadar acisi dayanilmayacak gibi degildi arada nefes alma zamanim vardi ama en sonki acilarda insan beton kesiyor. Bagirsam bagiramadim, hareket edemedim, kasildim kaldim. Cok fazla bagirip doguma enerjim bitsin istemedigim icin cok fazla bagirmamaya calistim. Derin derin kontrollu bir sekilde nefes alarak karsiladim hep sancilarimi. Veee ogluma kavusmama dakikalar kala ikinmalar basladi ebeye seslendim beni hazırladılar. Kisa kisa ikinmak yerine bir seferinde kuvvetli ikinirsan cok kolay cikicak dedi ebem. Dedigi gibi yaptim. Ilk ikinmamda kafasinin dayandigini hissettim. Ikinci ikinmamda cikmis. Ben ikinmaya o kadar konsantre olmusum ki ebeler sakın ikinma nefes al demisler ama ben duymadim. Sonra iki nefes aldim veee oglusum dunyaya geldi. Balik gibi kayar derlerdi gercekten oyle oldu akti gitti. Biricigim cikar cikmaz gobegime koydular o kadar hafifledim ki anlatamam🥰 cok guzel bu his o ilk dokunus. 5 tane dikisim var. Dikisler yapilirken hissettim ama aci degil gidiklanmaydi. En sonki dikisin acisini hissettim sadece. Cunku usumekten titresim moduna girmis gibiydim😂 ben cok hareket ettim icin ebe zorlandi dikmeye, onun icin biraz aci hissettim. Suan oglum yanimda misil misil uyuyo ve benim tek zorlandogim sey dislerimin acimasi. Oturup kalkarken, egilirken cok zorlaniyorum. Onun disinda hersey cok guzel anne olmak cok guzel bir duyguymus🥰 Allah isteyen herkese nasip etsin insallah 🙏 baya uzun oldu kusura bakmayin 😊 normal dogum yapacaklara tek tavsiyem acilma olmasi icin ne gerekiyorsa fazlasini yapsin 😊