Kizlar slm. Ben iki hafta önce detaylı ultrasona girdim orda doktor herşey yolunda ancak rahim ağzı kisaligin 28 mm önemli bişey değil ama doktorun takibini yapsın diye söylüyorum dedi geçen haftada kendi doktoruma gittim oda geçen hafta girmişsin ultrasona bugün girmene gerek yok diyip muayene parasını geri ödedi sadece sonuc baktı oda aynı şeyi söyledi şimdilik riskli değil 20 mm olursa dikiş atılır falan dedi bir dahaki kontrolede 27. Haftada yani 18 Mart'ta cagirdi. Ben burdan rahim ağzı kısalığı yaşayan kişileri biraz araştırdım 1 haftada kısalan uzayan bişey diyorlar şimdi korkuyorum acaba tekrar gidip baktirsammi yoksa 27. Haftayimi beklesem bide yaşayanlar yatıp dinlenmiş hep benim doktorum yat kalkma falanda demedi ne yapmam lazım sizce. Şimdiden teşekkürler

Bu arada bebeğimin hareketleri falan gayet iyi durumda korkmam gerekiyormu kisalirsa anlamam diye korkuyorum

@Sedatrk Bu konuda başta gittiğim hastahane beni çok korkuttu, özele gidiyordum 19. Haftamdaydım dikiş atalım dediler, 30. Haftayı göremezsin, bebeği kaybedersin bilmem ne 27 mm idi. Bilmediğim bir şehir, tanımadığım hastahane, sonra devlette bi doktor önerdiler uzmanmış birde gittim, rahim ağzı uzayan birşey değildir dedi. Fakat 27. Mm de çok kötü değil sınır 25 hatta 20 mm dir dedi açılmayı tetikler dikiş öyle atılır, öyle her durumda dikiş atılmaz dedi ki araştırdım gerçekten öyleymiş. Sonra başka özele de gitmeye başladım aynı şeyi söyledi, ölçümden kaynaklı farklı ölçebilirler ama asla uzamaz dedi, ama korkulacak birşey yok dedi, ilişkiyi yasakladı, onun dışında ağır kaldırma, çok sıcak suyla duş alma dedi. Magnezyum, kalsiyum ve progestan verdiler onları kullandım. 37+2 ye kadar geldik çok şükür

fadimeozbas ay maşallah darısı başıma benimde doktorum aspirin ve progestan ilaca başladı ama ilişki yasak falan demedi ben kendi kararimla kestim ilişkiyi nolur nolmaz diye ama öyle hergun yatmiyorum inşallah bı zararı olmaz

@Sedatrk Ben hiç yatmadım, bir de ailelerimizden uzaktayız ister istemez her işimi kendim hallettim, ama gezip tozdum da Allah var öyle sürekli yatan biri olmadım. İlaçlarımı düzenli kullandım, özel hayatımıza ara verdik, doktorumun söylediklerine dikkat ettim derken buralara kadar geldik sadece o zamanlarıma acıyorum, öyle ağlıyordum ki bebeğe bir şey olacak diye güzel zamanlarımı mahvetmişim. Hiç korkma dua et

fadimeozbas çok sağol canım rahatladım sayende bende olabildiğince dikkat ediyorum ama malum bebek alışverişi ister istemez cikiyorum sağlıcakla alalım inşallah kucaklarimiza 😊

Sedatrk sizi korkutmayı asla istemem ama rahim ağzı kısalığının lütfen üstünde durun bunun asıl ölçümü vajinal ultrason ile netleşiyor. Evet karından da bakılıp sonuç söyleniyor ama net olanı vajinal. Benim 18. Haftada 25 mm di rahim ağzı dr progestan jele başladı ama ona rağmen malesef 23. Haftada rahim ağzı komple açıldı suyum geldi doğum başladı ve bebeğimi kaybettim😔şimdi çok şükür tekrar hamileyim henüz 10 haftalık 12-14 hafta arası tedbir amaçlı dikiş atılacak. demem o ki herkesin aynı olacak değil elbet ama tedbirini elden bırakma

Cansummm çok geçmiş olsun öncelikle inşallah sağlıkla kucağına alirsin bebegini. bende en yakın zamanda doktoruma tekrar gidip bu konudaki endisemi anlaticam sağol tavsiyen için 😊

Cansummm öncelikle çok geçmiş olsun size Allah kucağınıza almayı nasip etsin bu sefer🙏 Ben de 22. Haftamda kaybettim bebeğimi servikal yetmezlikten siz ne kadar süre sonra hamile kaldınız acaba?

Lalin2580 size de geçmiş olsun ve Allahım bitir daha yaşatmasın inşallah🙏🏻ben 2018 Haziran da bebeğimi Kaybettim doğum sırasında rahmim hasar gördü ciddi yapışklık oldu ve rahim işlemlerim tedavin 2019 Haziran da bitti bu aydan itibaren deniyorduk çok şükür 6 ay sonra hamile kaldım🙏🏻🙏🏻

Cansummm çok teşekkür ederim amin inşallah çok sevindim sizin adınıza bizim de daha 2 ay oldu kaybedeli umarım sizin gibi mutlu haberi alırız🙏

Lalin2580 Çok teşekkür ederim inşallah en kısa sürede size de Allahım tekrar nasip eder. 🙏🏻Şuan ki duygularınızı çok iyi anlayabiliyorum daha çok yeniymiş ve çok çok zor bir süreç Allahım yardımcınız olsun.