DamlaNur29 gldnn benide bu hafta cagırdı doktor ama gitmedim normalde 11+1im ama 12 gözüküyor devltte gittiğim ultrasonda açıkcası yaptırmak da istemiyrm sonuc yüzde 60 diyolar doğruluk payı ikilemde kaldım
UrasEgeninannesi gldnn ben bugün yaptırdım çok şükür bir sorun çıkmadı. İyi bir perinatolog a yaptırdıktan sonra güvenilir bence. Cinsiyetini de öğrenmiş olduk hem 😍😊
berre34 gldnn boyle suan bu sorunla karsi karsiyayim bilmiyorum naparim bi yanim olumlu, bi yanim olumsuz bolundum resmen.
gldnn DamlaNur29 banada 6400 de 1 dedi ikili tarama kesin sonuc vermiyor dedi ama insan suphede kaliyor yine karnindan sivi aldirabilirsin yada baska bi test varmis maliyetliymis insallah bisey cikmaz karari tamamen bana birakti :( bi kac doktora daha sordum herkese soyluyolar dedi ama insanin icini kemiriyor
Hll3840mhmt DamlaNur29 doktor nasıl anlıyor 12 haftalık göründüğünüzü? Bana bitanesi 4 gün geri olarak dedi bugün 12. Hafta ama dediğine göre 11+3 felan
Eylul9235 gldnn valla bende çok duydum hep birşey çıkıyor diye birde kanamam var benim yani. Ama kafaya takmıcam hiç. Birşey derlerse beklicem
gldnn Hulyaawc ben yaptirdim test gecen hafta sonuclari bugun cikmis degerlerim cok yuksek degil ikili test gecerliligi yok kesin sonuc vermiyor dedi 6400 de 1 ihtimalmis
gldnn Eylul9235 kanama bendede oluyor devamli hastane kapisindayim. progestan kullaniyorum yatiyorum devamli ayakta fazla durunca sancim cok oluyor kasilip kaliyorum
Eylul9235 gldnn bende kese yanı kanama var. Dış kanamam çok şükür durdu baya oluyor yaklaşık 1 aydır evde yatıyorum progestan kullanıyorum bende inşallah buda biticek ☺️🙏🏻
Nargiss Ben 12+1 yarin randevum var.Test yaptiracagim.Inwallah herwey yolunda olur.Cok heyecanliyim.Kac saat cikiyor cevablar?
Fatosatila Doktorum beni de 12. Hafta da çağırdı haftaya gideceğim .. Fakat doktorum vajinal ultrasonla ikili taramayı yapmak istiyor .kafam karıştı herkes alttan baktırma falan diyor . İkili tarama da vajinaldan baktıran var mı kafam çok karışık
gldnn Fatosatila alttan ultrasyon bebege zarar veriyomus diye duymustum ve kimse tavsiye etmiyor ikili tarama karindan sivi alanarak ya da kan testiyle bakiliyor karindan sivi aldirmayida kimse onermiyor
Fatosatila gldnn evet herkes öyle söylüyor. Fakat doktorumda aksine hiç bir zararının olmadığını söylüyor o yüzden biraz tereddütte kaldım
Cucu2015 gldnn ikili taramada karından sıvı alınmaz. Söylediğiniz şey amniyosentez. İkili taramada ultrason muayenesi var ve ardından da kanda bir hormon ve proteine bakıyorlar
Hzleliztosss Fatosatila ikili taramada bebeğin ense ve burun kemiği ultrasonla alttan veya üstten ölçülür. Daha sonra iki tane hormon var oda kanla ölçülür. Çıkan sonuç size grafik şeklinde sunuluyor doktorda yorumluyor. Eğer yaşınız 30 üstündeyse Biraz daha risk yüksek oluyor. Benim ikili tarama sonucu düşük çıkmıştı çok şükür Üçlü taramada sorun çıkmadı. Korkulacak bişe yok karından sıvı riskli olan durumlarda oluyor. Korkulacak bişe yok merak etmeyin.