irmcnsv Haftadayım dün gece saat 4 gibi baş ağrısı ile uyandım kendimi bi garip hissettim tansiyonumu ölçtük 14 9 çıktı ilk defa bu kadar yükseldi şimdi bundan sonrası için korkuyorum gebelik zehirlenmesi falan olmam inşallah neler yapmalıyım bu halde olanlarınız varsa yardım ederseniz sevinirim
Aysessss irmcnsv ben ona çok erken yakalanmıştım maalesef, doktorunla görüş tansiyon yüksek seyrederse idrar tahlili yaptırır, sen bu arada tuzu falan kes tabi, yani tüm tavsiyelerden öte önce bi doktorunla görüş sen, hala yüksek mi?
3melekannesi irmcnsv yükseldiğinde hemn limonlu su iç düşer ama bu anlık çözüm dr.una acil bildirmen gerekiyor riskli bir durum hem bebek hem senin için
Aheahe irmcnsv mutlaka takip yap ve yax kenera tansiyon aksatilmamsli sonrasinda plesentadan ayriliyo
Ilgaznaz irmcnsv aynı haftalardayız benim de tansiyon hep o civar da özellikle gece ve uyanınca tuzu kesin ekmeği vs ve mutlaka kontrol altında olun
irmcnsv Aysessss gece ölçtükten sonra limonlu su içtim normale döndü sabah kalktığım da iyiydim Allah’a şükür ama yinede tedirginim doktoruma hemen haber verdim zaten 1 hafta sabah akşam ölç not al yine yüksek çıkarsa hemen haber ver dedi öyle yapıcam artık daha dikkat edicem
irmcnsv Aysessss siz ilaç mi kullandınız öyle olunca ? ilaç kullanmak ta istemiyorum aslında bebeğe sıkıntı olmasın korkuyorum
irmcnsv 3melekannesi evet hemen limonlu su içtim normale döndü bu gün idrar tahlili istedi doktorum onu da yaptırdım şimdi sabah akşam tansiyonu ölçüp kontrol altında tutucaz
Aysessss irmcnsv ben hiç anlatmayayım, gereksiz yere moral bozmayayım, çünkü benzer bir şey olmayabilir. sen haftana bebeğine güven, sıkıntı yoktur doktorun dediklerini uygula
irmcnsv Aysessss inşallah Bidaha olmaz ilk gebeliğim olduğu için de endişe ediyor insan teşekkür ederim sizede
Aheahe irmcnsv tabsiyon plesantayi curutuyormua canm bebekde beslenemiyor etkiliyormus o yuzden ben dogumda cok zorlandim
hunilimom irmcnsv 35.hafta da yakalandim 16 15 14 bu şekilde klerliyoddu tahliller temiz çıktı hao kullandım onunla düştü canım tuzu kes bol su iç hareket et ve acil bir doktora git birdaha yükselirse bekleme hiç
Aydngzmmm irmcnsv Ben 28 haftamda yakalandım Allahtan düştü yoksa erken doğuma neden oluyo. Tansiyon ilacı kullanıyorum yine yükselirse limonlu su içiyorum haftamı ileri atmaya bakıyoruz artık 30 olduk. İlaç bebeğe zarar vermiyo korkma günde 4 defa bile kullanan var. Takip altında tut birde her hafta git doktora bebeğin gelişimi durunca da yine erken doğum sebebi yüksek tansiyonda. İnşallah idrar da protein bulunmaz🤲🏻
irmcnsv Aydngzmmm şuan doktora 15 te bir gidiyoruz ama hep telefonla görüşme halindeyiz doktorumla idrarımda protein çıktı maalesef daha bu gün yaptırdım 😔