Merve7644 normal doğum hikayelerini yazanlar da muhakkak bakın olmuyor yapamıyorum ‘’Beni SEzERYANA alın ‘’ en son dedim cümlesini okuyoruz😀 şöyle düşünün bu bebeğin iki şekil de çıkma durumu var ya sezeryan ya normal ikisinden biri si. Ya tercih meselesi ya gidişat meselesi . Mecbur yani ikisinin de ayrı ayrı zorluğu var . Normal doğum da da herşeyin yolunda gitmediği çok durum var dikiş olaylarının alt bölgede epey sıkıntı olduğu artı taa makata kadar olan durumlar vs. Ben sezeryan olup ertesi gün evini süpüren yemeğini yapan kadın da gördüm yine sezeryan sonrası evine geldiğinde merdivenleri takır takır çıkan kadın da gördüm . Bu iş acıyı hissetme durumun,bünyesel faktörler,işinehli bi doktorunun olması,iyi bi anestezi uzmanı ile ,bir bütün yani. Ne kadar kötü geçse bile en fazlası 15gün sonrası normale dönüyor . O kadın da bişey yok ben neden böyle oldum demek yerine ben de de böyle oldu yapacak bişey yok deyip metanetle durumu kucaklayıp psikolojik desteğinizi kendiniz verip öyle karşılamalısınız acıyı yada durumu. Bu şöyle bi durum herkes zayıf olacak diye bi kural yok değil mi herkesin boyu kilosu farklı. Buda öyle bi durum işte . 👍ya zaten bana kalırsa doğumun normali anormali sezeryani yok. Bebeğin dünyaya gelmesi eşittir Doğumdur. Nasılının bi önemi yok.