NilayHanliAltuner Merhaba hamişler, tetanoz aşısını hangi haftalarda yaptırdınız? Hastanede mi, sağlık ocağında mı yaptırdınız?
NobleMom NilayHanliAltuner Canım ben hiç bir dozunu yaptırmadım yaptırmamda ☺ bu aşı zorunlu bir aşı değil. Bu aşının amacı doğum yaparken veya sezeryanda kullanılan aletlerden küflü paslı olan bişey varsa zararı olmasın diye sağlık bakanlığı yaptırın diye diretiyor. Hastane ortamında olan bir doğumda böyle bişey olması mümkünmü hiç? O zaman sadece doğum yapacak olanlara değil her ameliyata girecek olan kişiye yapsınlar bu aşıları dimi? Bizim ülkemizde ilaç üretilmiyor aşı üretilmiyor arkadaşlar. Yurt dışından alıyorlar ilaçları. Aşılarıda mecburi alıyor sağlıl bakanlığı ve yaptırılsın diye diretiyorlar o kadar aşı ellerinde patlamasın diye. Evet zararlı bir aşı olmayabilir ama bence çokda gereksiz. Ben hem özeldeki hem devletteki doktoruma sordum. İkiside gerek görmedi sen bilirsin dedi. Hatta devletteki doktorum kendi eşine bu aşıları yaptırmamış. Bende kendi bildiklerimi söyleyimde gerisi size kalmış ☺ İlla yaptırcam diyorsanızda tek doz yeterli olur bence ☺
Elif1ekim NilayHanliAltuner sağlık ocağında yaptırdım hiç acımıyor sadece ameliyatta olan komplikasyon dan değil diğer şeyler lerde koruyor yaptırmayanları anlamıyorum haftaları tam hatırlamadım yanlış olmasın ama ebe herkesi arıyor zaten söylüyor sen bir sağlık ocağına takip ediyor seni beni hep çağırıyor kiloma tansiyonuma bakıyor broşür veriyor sorularıma cevap veriyor nst ye bile bağlıyor seni
Cans 18den sonra bebeğin hareketleri hissediliyorsa yapılabileceğini söyledi eve hanım . Doktorum da 20-22 hafta arasında ilk dozu yaptırmamı önerdi ☺ 20+3 te yaptırdım ben ❤
deletedmom01 Susamtanesii bende 2saniyordum ama 3.doz icin 5mayista çagirdi. İlk asım 5subatta 2.asım 13martta oldu sonra tekrar gün verdi yaptırcam bakalim sezeryan olacagım için tehlikeye atamam doktoruma danisiyorum zaten aşıya giderkn yaptr diyor .
MerveKontakay NobleMom aşılara gereksiz diyerek insanların aklını karıştırmayın bilinçsizce konuşupta zor birşey değil sonuçta
Akin59 NobleMom aşı tabii ise zorunlu her doktor olmamaz gerektigini söylüyor eski ananelerimiz bile yaptırmış o zamanlar sezeryan mi vardi bence yapılmalı asınin zararı değil faydası vardir
Nurem NobleMom canım 2015 de bir özel hastanede anne ve bebeği ameliyathanede kullanılan paslı aletler yüzünden Doğumdan birkaç gün sonra öldü. Hastaneye dava açıldı ama ne fayda .. çünkü aşkları yaptırmamış. Bizler tedbirimizi alalım da takdir Allah'a kalsın.
Susamtanesii deletedmom01 bende 19.haftadayim ne 2 haftaya kadar giderim bende sezaryen olacağım 3 doz ise yaptırırım canım birde çok acıyor mu ?
sare55 NilayHanliAltuner saglik ocaginda kaydiniz varsa hemsire yonlendiriyo zaten. ilk dozu 18 de cagirdilar ikinciyi 24 te. ama tabi degisebilir kisiden kisiye. saglik ocagina gidin danisin. zaten kayit actirmadiysaniz actirmaniz lazim yani hamileleik takibini bebek asi takibini hepsini saglik ocagi yapiyo. test yapiyolar falan.
deletedmom01 Susamtanesii hayr canm ne acıması oyle bisey yok 😊 ben ilk sag koluma yaptrdm 2gun sizladi cunku hep o kolumu kullandm ondan bikac gun sızlamasi normalms. 2.asımı sola yaptrdm hic agrım olmadı hafif sizladi o kadar solumla harekt etmedim ondan 3.asıda soldan yptrcam bence sende hangisini az kullaniyosan onu yaptr cnm oyle agri falan yok aşıdan sonra dinlen hepsi bu 😊😊
Akin59 Susamtanesii acı falan olmuyor asida aksami sadece biraz kolun ağrıyor agarlasiyor daha doğrusu kolunu kaldırırken onuda bebislerimiz için katlaniyoruz
Aden SelinzgrSgan doktorunuz söylemiyor zaten siz hanike olduğunuzu sağlık ovapınıza bildiriyorsunuz ilk önce hamileyken sizin takiplerinizi yapıyor bebek doğduktan sonra onun aşılarının takibini yapıyorlar bebeğin kalp atışını istediğiniz zaman dinleyebiliyor hatta nstye bile bağlanabiliyorsunuz
HavaMct Ben 3 doz yaptırdım doğumdan sonra da aşı devam ediyor 5 doz yaparsan ömür boyu yapmana gerek kalmıyormuş. Bence ne kadar aşı varsa yaptırın ilk kızıma rota virüsü aşısı sağlk bakanlığı karşılamıyomuş hakkında çok bilgi yokmuş falan filan bi ton şeyler dediler yaptırmadım 10 gün hastanelerde kızım perişan oldu. Size tavsiyem yaptırın aşıları 😇
NobleMom MerveKontakay bilinçsiz derken pardon? Ben bir okul öncesi öğretmeniyim! Yani bilinçsizce konuşacak en son kişi bile değilim. O listeye dahil olmam bile olası değil! Çok araştırdım ve araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgi bu! Sağlık bakanlığının diretmesi sadece evet! Bunu kabul etmekmi zorunuza gitti anlayamadım🤔 Ayrıca iki doktorumun önerisinide burda paylaştım. Ne yani onlardamı bilinçsiz🤔 bak canım! Burası insanların fikirlerini bilgilerini paylaştıkları serbest bir platform! İnsanları bu şekilde geremezsin. Ben araştırmışım ve burdaki arkadaşlarlada paylaşmak istemişim. Senin hoşuna gitmeyebilir amenna! Ama bu benimle bu şekilde konuşabileceğin anlamına gelmez! Tavsiyemdir; Koyun olmayın! Size her yap denileni yapmak zorunda değilsiniz. Kendi aklını kullanabilen insan devletin ticari ilişkilerinin kurbanıda olmaz! Bilin istedim...!