Ravza123 öncelikle beslenmemden çıkardığım gıdalar ile başlayım o zaman. Hormonlu sebze ve meyveler, çay, kahve, tatlandırıcı içeren hazır gıdalar, asitli içecekler,işlenmiş etler( salam sucuk sosis pastırma vb. ) bunları kesinlikle tüketmiyorum. Arada canım çok tatlı istediğinde 10 günde bir çikolata veya tatlı yiyebiliyorum ☺ Bu arada gebelik şekerim yok ama ben genede dikkat ediyorum. Günlük kahvaltı ve yemek mevülerim çok standart ama ben genede sıkılmıyorum böyle beslenirken. Kahvaltıda: bir dilim beyaz peynir, bir dilim kaşar peynir ve bir kase dolusu yoğurt yiyorum kalsiyum olarak. Çok az bal yiyorum. Yedi tane zeytin yiyorum. Birazda marul ve maydanoz yiyorum. Kahvaltıdan iki saat sonra ara öğünde bir buçuk yumurta yiyorum, üç adet ceviz ve badem yiyorum. ( yumurta bolca demir içerdiği için kahvaltıda kalsiyum ile birlikte tüketmiyorum çünkü birbirlerinin emilimini zorlaştırıyorlar. O yüzden hiçbir et ürününün yanında yoğurt tüketmeyin). Ara öğünden iki saat sonra öğle yemeği yiyorum. Öğle yemeklerimde bir sebze yemeği, bir bakliyat yemeği, yanında az miktar bulgur pilavı yiyorum ve salata. ( sebze yemeklerini ve bakliyat yemeklerini hergün farklı olacak şekilde listeledik.) öğle yemeğinden iki saat sonra bir kase yoğurt ve bir iki porsiyon meyve yiyorum. Gene iki saat sonra akşam yemeği yiyorum. Akşam yemeklerinde haftada iki kere balık, haftada bir kırmızı et, kalan günlerde beyaz et tüketiyorum yani hergün et yemiş oluyorum. Etin yanında salata, çorba ve az porsiyon sebze yemeği tüketiyorum. Gece yatmadanda gene bir kase yoğurt yiyorum.☺☺ Yoğurdu kendimiz mayalıyoruz. Süt aldığımız günlerde yoğurt yerine taze inek sütü içiyorum bir kaşık bal ile karıştırıp ☺ Ve günde iki buçuk litre su içiyorum. Böyle beslendiğimden beri kilo alımım yavaşladı metabolizmam düzene girdi ve ilaç kullanmıyor olmamıza rağmen kan değerlerimde bebeğimin gelişimide çok iyi gidiyor MaaşaAllah ☺ Bunu uygulamak zor ama sonuçları gerçekten güzel canım ☺☺