İkili üçlü tarama ile ilgili fikirlerimi yazdım şeker yüklemesine de değinmeden geçemeyeceğim kızlar. Bir gebenin gebelik şekeri olarak bilinen gestasyonel diyabeti olup olmadığı sadece şeker yüklemesi ile anlaşılmaz. Bunun ilk yolu açlık tokluk kan şekeri bakılmasıdır. Ve size çok net bir Bilgi verecek üç aylık şeker denilen hba1c tahlili yaptırmaktır. Karatay vari yazdım sanki ama hiç kadını dinlemedim hastalarımdan duyduğum kadarıyla biliyorum. Ben pco hastasıyım yıllarca tedaviye rağmen gebe kalamıyordum dr. Ümit aktaş ile tanışınca hayatım değişti yıllarca hem derslerden hem doktorlardan öğrendiğim pco genetik hastalık.. hiçde değilmiş Kızlar bendeki insülin direncine kimse dönüp bakmadı niye zayıfım diye. Dokuz yıl dile kolay hormon tedavisi ile geçti. Bunları niye yazdım her yapılan doğru olmayabilir biraz sorgulayın ve güvenilir kaynaklardan doktor tezlerinden araştırma yapın. Kötü niyetli doktorlar da vardır onlarında insan olduğunu unutmayın standartı uygulayanlarda vardır gerçekten bilinçli ve hastayı düşünenler de. Ben standartları sorgulamayı öğrendim bu hayatta size de tavsiye ederim körü körüne bağlılık değil bilinçli olmakta fayda var sevgilerle 😊😁 uff ne yazmışım 🤣