Deletedmom327 Canım merhaba. Ben bilinçli gebelik düşündüğüm için hamile kalmadan iki ay önce doktorumun ve aile hekimimin tavsiyesiyle folik asit kullanmaya başladım. İki ay sonra da hamile kalınca folik asite devam ettim.(Folbiol)
Kan, vitamin vb bütün değerlerim de çok şükür iyi çıktı ama doktorum bana gebeliğimin 5. haftasından itibaren Regenesis Max isimli multivitamin ve balık yağını verdi. Balık,süt,yumurta,ceviz,tahin,pekmez vb hepsini de tüketiyorum başından beri ama kullanmam gerektiğini söylediği için şu an 22+3’de olmama rağmen devam ediyoruz. Hatta iki ya da üç hafta önce de Vegaferon( Demir,kan takviyesi) ve Devit3 (günde 6 damla olarak) başladık.
Benim doktorlarım bu şekilde devam ettiriyor. Herhangi olumsuz bir şey yaşamadım. Bebeğim 1 hafta 2 gün önde gidiyor ama çok şükür ikimiz de sağlıklıyız şu an için. Ben hem beslenmeme çok dikkat ediyorum hem de vitamin desteği alıyorum eksikliğim olmamasına rağmen. Ne bileyim gece muhakkak bir kupa süt içiyorum ya da Demir emilimi açısından kan takviyemi portakal suyu vb bir C vitamini ile beraber alıyorum. Sigara, alkol zaten hayatım boyunca hiç kullanmadım. Anlayacağın herkes kendine göre besleniyor. Sigara, alkol kullanıp sağlıklı bebek dünyaya getirenler de var ama folik asit kullanmadığı için bebeğini kaybedenler de var. Ben garantici bir insan olduğum için hem güzel besleniyorum hem de takviye vitamin alıyorum. Sen doktorun ne diyorsa onu yap derim. Kafana göre takviye başlama ya da başladığını bırakma. Sorumluluk tamamen senin.❤️