Hamileligim cok guzel basladi hicbir zorluk cekmedim asermedim midem bulanmadi. Sonra ikili tarama testi haftasinda yasimdan dolayi risk grubundaydim ve ikili tarama yapmadan amniyosentez ya da fetal dna onerdi doktorum. Uzun arastirmalar sonucu fetal dna ya karar verdik iki hafta sonuc beklerken omrumuzden omur gitti tabi ama neyseki sonuclar guzel cikti. Derken 12. Hafta sonrasinda plasenta previa oldugumu ama zamanla rahim buyudukce plasentanin yukari cikacagini soyledi doktorum. Ama bende olmadi. 29. Haftaya kadar bununla ilgili bir sorun da yasamadim. 29+5 de kanamayla hastanede yattim iki gece. Erken dogum riski olustu cunku kasilmalar cikiyordu. Bebek icin ciger gelistirici igneler vuruldu bana fitil ve serumlarla kasilmalar engellendi ve doguma kadar sadece wc ye olmak uzere kalkmama izin verdi. 38+1 de spinal sezaryen icin gun verdi cunku plasenta previa ile normal dogum yaomak imkansizdi ve o zamana kadar bir daha kanama olmadi. O kadar cok okudum ki herseyi biliyordum sezaryenle ilgili ve hazirdim. Belimden yapilan igneyi hic hissetmedim sonra karnima batticon surduklerini soylediklerinde biraz heyecanlandim ve tansiyonum dustu sakinlestirici yaptilar 4/5 dakikaligina uyumusum. Uyandigimda oglum agliyor doktorum basimda benimde dikislerimi atiyorlardi. Cok kolay bir sezaryen olmustu benim icin. Odaya ciktiktan sonra titreme basladi vucudumda hemsireler vucut anesteziyi atiyor dedi. İki saat kadar surebilir dediler ama 15 dk sonra oglumu emzirmem icin gogsume koyduklarinda ne titreme kaldi ne de baska birsey. İlk ayaga kalkmada da zorlanmadim en cok ondan korkmustum aslinda ama o kadar dayanilmayacak bir aci degil.
Benim asil sıkıntım aksam 10 civari basladi. Daha once boyle bisey okumadim kimseden de duymadim ama cogu kisiye oluyormus. Sag omuz agrisi. Acik karin ameliyati oldugunuz icin icinize dolan hava cikana kadar baya bir iskence oluyormus. O gece uyumadim birakin yatamadim bile. Sag omuzuma bicaklar saplaniyor gibi agrilar yasadim. Herkes anesteziyi farkli atiyor vucuttan. Ertesi gun aksam saatlerine kadar cektigim bu agriyi ancak bir narkotik igneyle durdurabildiler. Onun disinda cok kolaydi cok problemsizdi ve hersey cok yolundaydi. Sormak istedikleriniz olursa elimden geldigince cevaplamaya calisirim