Onursila bence sen kendini nasıl rahat hissedeceksen onu seç.benim iki doğumum da bana seçenek hakkı sunmadı hastane.ilkinde genel,ikincisinde spinal yaptılar.her ameliyatın riski var ona bakarsan canım.ben iki çeşit ameliyattan da şikayetim olmadan ayrıldım hastaneden.aralarında kıyas yapmamı istersen sana sadece şunu söyleyebilirm:Genel anestezi de kendine gelmen gerçekten biraz zaman alıyor. Ameliyattan sonra başka bir yere alıyorlar seni (kendine gelmen için)bilincin açık ama ne konuşabiliyirsun ne tepki verebiliyorsun etrafındakilere takatin yok çünkü. Sanki ülkedeki bütün dağları sana yüklemişler .uyanır uyanmaz ameliyathanede ağrı ile uyanıyorsun. Merak etme onlar öyle güzel ayarlıyor ki narkozu ne zaman uyanacagini bile onlar belirliyor. Zaten sana 10'a kadar say diyorlar 3 den sonra gidiyorsun. Bilincin kapanıyor.Spinal anestezi ise:bilincin açık kendindesin.daha çabuk ayaklanıp toparlanıyirsun.ağrı sızı hissetmiyirsun.anestezi etkisi geçince zaten (4 veya 6 saat sonra)ağrılı süreçte geçmiş oluyor. Sonraları ağrın olursa zaten ağrı kesici vuruluyor.evet ameliyattan sonra baş ağrısı yaşayabilirsin benim 1 hafta sonra geçti.(kalıcı değil )zaten orda senin(her iki ameliyatta da) nabzın,tansiyonun,kan akışın,kalp hareketlerin herşeyin kontrol altında.bi sorun olduğunda inan müdahale anında oluyor. Mesela ben spinalde bebeğim doğduktan sonrasıni hatırlamıyorum.muhtemeln sakinleştirici verdiler. Görüntüleri puslu,sesleri de uğultulu hatırliyorum.Nasipse perşembe günü doğuma gircem 3.çocuğuma.spinal de diretti anestezi uzmanı.ben de spinal istiyirdum zaten. Bi sıkıntı olursa zaten uyutun derim ben.Demem o ki hangisinde rahat edeceksen psikolojik olarak onu seç.