Hayırlı geceler hanımlar. Allah’a hamd olsun bende ikinci evladımı oğlumu kucağıma aldım😌 bundan 21 ay önce de kızımı zorunlu sezaryan doğum ile kucağıma almıştım. 1 sene sonra tekrar hamile kaldım. Bu sefer normal doğumu denemek ve tatmak istiyordum. Daha verimli, aktif ve güzel bir hamilelik geçirdim. 15 kilo aldım mümkünce sağlıklı beslendim ve düzenli yürüyüş yaptım. Evde de bir ufaklık olunca daha aktif geçti günlerim. Nitekim araştırmalarım sonucu çok hoş bir ssvd doktoru buldum. İlk gebeliğimde de, ikinci gebeliğimde de sadece 3-4 kere doktora gittim. Böylesinin kendimce daha uygun olduğunu düşündüğümden😌 velhasıl salı günü sabah sancılarım başladı. 41. Haftaya girmek üzereydim. Önce hafif karın ağrısı şeklindeydi. Akşama doğru şiddetini arttırdı. Çarşamba sabah namazına kadar evde çektim. Daha sonra dayanılmayacak bir hal alınca doğru hastanenin yolunu tuttuk. Sancı şiddetim iyi fakat açılmam yoktu. Yatışım yapıldı Odaya geçtim doktorum bugün kavuşacaksın İnşaAllah hadi bakalım dedi ve gitti ara ara muayene etmeye geldi. Öğlene kadar 10 dakika bir sancı geldi daha sonra şiddetini arttırdı pilates topunda zıplayıp yürüyerek çektim sancıları eşim ve annemde sık sık sırtıma masaj yaptılar. Saat 16.20 civarında suyum kendiliğinden patlattı ve 16.40’da girdiğim dogumhaneden 17.00’da evladım kucağımda yürüyerek çıktım elhamdulillah 😌 üçüncü ıkınmada geldi ten tene temas ve kordon kanınıda akıttılar. Hiç kesim yada dikişim yok. Epidural vs de almadım. Sezeryan dikişimide baktılar çok iyi durumda incelme şişme yok çok şükür. Her doğum tabii ki zor öncesi ve sonrası bambaşka serüven. Her ikisinide tattım kendimce deneyimler tecrübeler kazandım. İnşaAllah çektiğimiz tüm acılar sancılar günahlarımıza kefaret olur. Şimdi kızım sağ tarafımda oğlum solumda dua ediyorum😌 Dileyen her kadına Allah bu duyguyu tattırsın. Tüm anne adaylarımıza keşkesiz güzel doğumlar diliyorum😌