Nese_krc Hic tereyağı margarin tuketmememe rağmen kolesterolüm ve HDL kolesterolüm normalin üzerinde çıkmış kan tahlilimde, doktorum gördü ama herhangi bisey söylemedi, kolesterolü yüksek çıkan var mı başka? Nedeni ne acaba..
hilalmry Nese_krc günlük çikolata ve şeker tüketiminiz nasıl? Bu tarz gıdalar karaciğerde yağlanma yaptığı için hdl ve ya ldl de yükselme yapabilir.
Kbrbydk Nese_krc tiroit sorunun var mı canım? Tiroit de yukseltiyor kolesterolü. Benimde yüksekti bir ara. Doktor günde en az yarım saat yürü demişti. Bir de yağı azalt dedi zeytinyağı bile olsa az kullan dedi yemeklerde salatalarda filan
_aysenur Nese_krc Benimde çok az yüksek çıktı aile hekimi sorun olur yok dikkat et falan dedi kendi doktorum hamilelikte yükselmesi normal çok sıkıntı değil demişti değerlerime bakarak
Nese_krc Kbrbydk zeytinyağı tüketiyorum sadece ama normal ölçülerde, kızartma bile yemiyorum fırın yapıyorum 😞
Kuzey88 Nese_krc benim doktorum hamilelikte yüksek çıkıyor normal demişti ben de sizin gibi ağır beslenmedim halbuki
ipek_55 Nese_krc kaç haftalıksın benimde çok yüksek çıkmış en fazla 200 olması gerekirken 436 çıkmış doktorum doğumdan sonra normale döner dedi ama sağlık ocağındaki ebe beni biraz korkuttu yediklerine dikkat et diye bende börek türü şeyler çok yemem misafirliğe gidersem ancak senin gibi post açtım orda gebeliğin son haftalarında yükselebilirmiş
ipek_55 Nese_krc bidahaki doktor kontrolünde söyle canım benim 10 günüm kaldı doğumuma değerlerimiz yüksek olması Normalmiş seni muhtemel diyetisyene gönderebilir
iremss Nese_krc gebelik döneminde yüksek çıkıyormuş kolesterol, tahlilde bakılmaması gereken bir değermiş hatta, tabi eğer normal bir gebelikse bunlar geçerli. Herhangi bir sağlık sorunu var ise doktordan bilgi alsanız daha iyi olur 💖🌸
Begonia Nese_krc Doktorunuz nasıl bir şey söylemıyor? Gebelikte kolestrol yükselmesi normaldir, doktorum böyle söyledi endişe edecek bir şey yok.
Peliss12 Nese_krc gebelikte kolestrolunuz normalin üstünde olmasına çok sıkıntılı bi durum değil gebelikten dolayı kaynaklaniyo olabilir bu yüzden doktorlar ustlerinde durmuyolar endişe etmeyin hiperkolestrol olmadığı surece sorun olmuyo
TugceCakir Nese_krc benim canım 200 olması gerekirken 300 cıktı 1 buçuk aydır ekmek hamur işi kızartma yemiyorum arada çikolata kaçamağı yapıyorum hiç kilo almadım çocuk aliyor ama 30 haftalık olduk çok şükür
Nese_krc TugceCakir hic mi ekmek yemiyorsunuz peki? Unonun 8 Li pakette kahvaltı ekmeği var çok tahıllı Ve şeker ilavesiz yaklaşık bitanesi 115 kalori. Ben kahvaltıda ondan yiyorum 1 adet, başka da ekmek yemiyorum gün içinde, makarna pilav da yok🤷🏻♀️🤷🏻♀️
damlac Nese_krc ben 24 haftalık hamileyim; başından beri kan testinde kolesterolüm yüksek çıkıyor ama ben bu testleri sağlık ocağında herşeye bakabilir misiniz diye her ay yaptırıyorum. En son sonuçlarımı doktoruma götürdüğümde “ya şu kolesterole niye bakıyorlar her seferinde. biz hamilelikte bakılmasını bile istemiyoruz hamilelikte kolesterol yükselir sağlıklı olan bu hiç kafana takma bunu” dedi. Hatta kolestrol sonuçlarımın üzerine çarpı attı.
Hkmt Kolestrol hamilelikte yükselebilir canim asiri artis gosterip doktorun uyarmadigi surece elbettee yani kafana takilacak bir durum yok ☺️