Oezy_01 Mms06 Ben yurtdışında yaşıyorum. Buradaki doktorlar her kontrolde bakıyor. Türkiye de yok öyle bir uygulama biliyorum.
Ozgee11 Oezy_01 çok kötü bı uygulamaymis 😔 ben bı kere smear aldırdım tansiyonum düştü spekulumun da büyük boyunu kullanmışlardı. Allah yardımcınız olsun valla
Bellazarea Mms06 Bende yurtdışındayım ve burda da aynı, her gidişimde ilk speculum daha sonrasında elle kontrol ediyor, allah o speculumları ateşe atsın ...... o kadar nefret ettim:))
Oezy_01 Mms06 Evet her kontrolde bakılıyor. İlk üç ay yalnızca alttan ultrasonla bakılıyor. Dördüncü aydan sonra hem alttan hem de üstten ultrasonla bakılıyor. Alttan çok uzun sürmüyor test yapıyor ve kısa bi bakıyor normal ultrasonla detaylı bakıyor. Bence gayet iyi bir uygulama.
Tgb2310 Mms06 ben 13 . Haftamda oldm cnm endişelenme rahmine girmiyorlar onunla kanalına giriyorlar sadece şuan 25. Haftadayz
Ozgee11 Mms06 bebeğe bı zararı yok canım spekulumun. Tahriş edebiliyor o bölgeyi ondan kanamistir. Aktif kanaman var mı
Mms06 Ozgee11 aktif kanamam yok ancak spekulumdan sonra kanamam oldu biraz sert davrandılar galiba ama hala akıntım kanlı
Oezy_01 Ozgee11 Hiç acı hissetmiyorum yaparken. Ben memnunum sonuçta yapılan her uygulamanın bir sebebi var. Tüm riskleri düşünüp ona belirlemişler. Korkmayın hiçbir şeyden gerekli olduğu vakit kaçışı yok yaptırıyorsunuz. Herşey sağlık için.
Deniizzz Mms06 spekulum kullanılmasıyla cinsel birliktelik arasında hiç bir fark Yok spekulum vaninal duvarı birbirinden ayırarak rahim ağzınızı görmemize yardım eder. Sandığınız gibi rahim ağzını açmıyor açamazsa zaten öyle bir durum söz konusu olsa açılması olmayan bütün hastalara takar Doğumu başlatırdık. Basit bir araç kendinizi sıkmazsanız hissetmezsiniz bile.