Selam kızlar sonunda bende doğurdum ☺️ 41. Haftamda..
Hamileliğim çok kolay geçmişti hiç sıkıntı çekmedim çok şükür kasılmam bile olmamıştı.
Bir çarşamba akşamı yarım saatte bir gelen regli ağrısıyla sabahı edip hastaneye gittik, nst de aynı şekilde yarım saatte bir sancım çıktı, dayanılmaz bi ağrı değildi klasik regli ağrısı işte.
Doktorum eve gönderdi 40+5 olmuştum ama çatı muanesi yapmamıştı çünkü normal doğum düşünüyodum. Perşembe günü pilates topunun üstünde kitap okuyarak kasılmaları karşılıyodum ve gittikçe ağrım ve kasılma sürem artmıştı ve gece 2 de hastaneye gittik ve yatışım yapıldı. Ne suyum gelmişti nede nişanım. Acil doktoru açılmamın 3 cm olduğunu söyledi, 5 cm olunca epidural takıldı zaten planlamamızda epidural vardı..
Ve söylemeden geçemicem EPİDURAL büyük bi nimet.Ebelerim devamlı yanımdaydı ve sadece iki kere açılmamı kontrol ettiler oda benim talebimle. İlk açılma kontrolu epidural için, ikinciside açılmamın tam olduğundaydı. Neyse artık ağrılar ıkınma isteğine dönmüştü aynı lavman yapmışsında bekliyormuşsun gibi bi baskı..
Doğumhaneye sedyeyle çıkardılar ama dayanılmaz bi ıkınma isteği..
Doğum koltuğuna alındım ve dr geldi, dedim ki ben dayanamıyorum ıkınıyorum, oda nasıl ve nerde ıkınmam gerektiğini söyledi. İlk ıkınmada kafası, ikincide gövdesi çıktı.. doğum anı rahatlıyosun gerçekten yeniden doğmuşsun gibi oluyosun.. benim hemoroidim olduğu için dikişlerim atılırken canım yandı, kızımı kucağıma almak istemedim ebelerin ısrarıyla aldım.
Eğer sorunuz varsa cevaplarım 💕 Allah herkese kolay doğum versin.. ve size tavsiyem doğumunuzla ilgili herşeyi dr a sorun neyle karşılaşıcağınızı bilince herşey daha kolay oluyor.