Merhaba arkadaşlar
Ben 17 haftalığım ve yaklaşık 14 haftalıkken başlayan bir sıkıntım var .. Aşırı hızlı kalp atışı ve nefes yetmezliği nefes alıyorum fakat sanki yetmiyor gibi. Uyurken bile nefes sıkıntısı yaşıyorum sanki 10 kat merdiven çıkmışım gibi. Önceden böyle sıkıntılarım hiç olmadı yeni yeni başladı. Merdiven çıkarken bile nefeste sıkıntı yaşamayan biriydim suan bayılacak duruma geliyorum. Sizler de bu durumu yaşayan var mı? Sebebini bilen? Yarın muayene gidiceğim gitmeden önce sormak istedim sizlere çünkü suan da o sıkıntıyı cekiyorum ve kötü bisey çıkmasından korkuyorum 🙄😓

Korkmayin doktorum bana normal demisti ,karin cigerler bebege yer acmaya calisiyo😇 25 . Haftaya kadar bende oyleydim zamanla geçecektir yatarken iki yastık kullanın gündüzde nefesiniz sıklastiginda dik oturun iyi gelir ve yemek konusunda az ama araliklari kisa olucak sekilde beslenirseniz rahatlarsiniz😇

CeyCeyim_23 tatlım bende de aynısı oluyor. Bende bugün doktoruma sordum vücut kan basıncın düşüyor ve vücut daha fazla kan pompalıyor o yüzden kalbin daha hızlı atıyor yani çarpıntın tutuyor daha fazla nefes alma ihtyacı duyuyorsun. Bunun için kan değerlerine baktır demir durumun nasıl ? Bana doktorum kan ilacı verdi

Sonuçta şuan kalbimiz 2 kişiye hizmet ediyo çarpıntı olması normal dedi korkma

Annnnneeesss Sidefer vitamin ilaci verdi bana doktorum. İcinde Demir omega 3 folik asit içeren onu içiyorum daha önceden tahlillerde sıkıntı çıkmamıştı önemli bisey olmaması rahatlattı beni teşekkür ederim😊👍🏻

Bende 20 haftalık hamileyim bende aynıyım içimde bi sıkıntı var gibi konuşurken bile nefesim kesilio gögüsüm daralıyo sanki yatınca biraz geçiyo kafama çok taktım bu yüzden cnm biley yapmak istemio evi falan zor topluyorum bişeye hevesim yok bu ara😔

Aaysegull 25 haftadan sonra duzeldimi nefes darliginiz bende 22 haftalik hamileyim cok kotu nefes alamiyorum resmen bogulucam

CeyCeyim_23 canim sebebini sorunca yazarmisin buraya merak ettim bende ayni durumdayim yatarken falan bogulacak gibi kalkiyorum nefes almaya calisiyorum derin nefes aliyorum devamli

Benımde öle kızlar 19-4 haftalıgım ara ara derin nefes almak gelıyor kalbım hızlı carpıyor ve vucudumu sallıyor resmen😁 ama normalmış cunku kalp hamılelıkte daha fazla kan pompalıyormus aksam yatarkende nefesımı duzene sokana kadar 2yastık kullanıyorum rahat nefes alıyorum☺️

Hkmt Evet hamdolsun geçti şimdi arada merdiven falan çıkınca yada biseye uzulursem falan oluyo bu arada bende kan ilacı kullandım bunun için onu söylemeyi unuttum onunda etkisi oldu sanırım, sizinkide biran önce geçer inşallah 🕊

CeyCeyim_23 doktorunuza bir sorun, bebeğin diyaframa baskı yapması olabilir nedeni ama gebelikte ortaya çıkan kalp rahatsızlıgıda olabilir, bendede vardı doktorum bana böyle söylemişti ve kardiyolojiye bi görün nolur nolmaz dedi. Bende gittim ama çok şükür hiçbişi çıkmadı.

Hkmt Evet gittim hamilelikle ilgili olmadığını söyledi. İçim rahat etsin diye kan değerlerime baktı onlar çok normal çıktı göğüs hastalıklarına gözükmemi söyledi artık öyle yapacağım bende 😊