Doğum hikayemi Mart ve Nisan aylarında yazmak isterdim maalesef ama evdeki hesap çarşıya uymadı.burda bana dua edenlerden bana yardımcı olan insanlardan tekrar Allah razı olsun hepsi hakkını helal etsin ben artık burda durmak istemiyorum canım yanıyor 😔
Bundan 2 hafta önce cuma günü başlayan adet sancılarım oluştu 25. Haftaya yeni girmiştim. Ertesi gün geçer gibi oldu bazen geldi bazen gitti derken akşamına beyaz sümüksü jel kıvamında akıntılarım başladı ve akşamına artık kan gelince biz hastaneye girebildik. (Yurtdışında yaşıyorum bilenler bilir acile gitmek biraz zor bi suru prosedür lazım)
ben herseyden habersiz aldılar doğum ünitesine sorgu sual derken 2 saat sonunda tabi 2 cm açılmam olduğu anlaşıldı ve başka hastaneye sevk edildim. Bu hastaneye gelince hersey doğum icin hazırlanmış prematureler icin 2 tane sıcak tutulan yüksek küvezleri görünce ben tabi soka girdim ağlamaya başladım eşim arkamdan gelecekti biraz geç sürdü gelmesi. Ebeler beni sakinleştirmeye çalıştılar sarılıyorlar sagolsunlar. Sonra ciğer geliştirici iğneler magnezyum sülfat serumu verildi. Açılmam çok şükür durdurulmuştu. Sabah artık rahat nefes alarak normal odaya çıkarttılar akşamına tekrar açılmam başlayınca doğum odasına gittik yine orda yine durdurulmaya çalışıldı 4 cm oldu 2 gün boyunca hareketsiz tuvalete çıkmam dahi yasaklandı. Tek isteğim bebekler biraz daha icerde durmasıydı. 2 gün sonra normal odaya geçebildik ama bu süreçte benim agrim sızım yok çok nadir ama kanama geliyor sıvı geliyor o da rahim açılmasındandi bebeklerden değildi. Açılma icin sebep ilk idrar enfeksiyonu denildi sonra o da olmayabilir denildi.
Cuma günü benim ateşim ve kalp atışım yükselince doktor geldi alttan muayene etmemiz lazım dedi kızım ters dönmüş ayaklarını görmüş doktor ve her an doğum başlayabilir dedi yine doğum odasına çıktık iğneler ilaçlar yapıldı ama cumartesi günü suyum patladı ve acil olarak sezaryene girdim çünkü kızımın biri yukarda kaldı ve onun icin normal doğum riskli olcakti. Yanımda çok şükür eşim ve arkadaşım girdi. epidural sezaryenle kızlarım dünyaya geldi ama ben onları göremeden kuveze konulup götürdüler çok şükür kızlarım hayata tutundu teyzeleri insallah kucagima almakta nasip olur. Çok acı bi tecrübeyle evlatlarımı dünyaya getirdim Rabbim kimseye yaşatmasın. Kader arkadaşlarıma da Rabbim sabır versin @[silindi] @Salihsaliha insallah bu süreçte güzel haberlerimizi paylaşırız. Uzun oldu biraz kusura bakmayın.