Havva-sezer38 Kızlar bugün idrar tahlili vermiştim. Doktor çok fazla enfeksiyonun var dedi erken doğum nedeni olabilir dedi ilaçları düzenli kullan dedi ama bana bakarken üzülerek bakıyordu acaba erken doğum mu yapacağım ve daha 23 haftalığım bana dua edin
Hlal Havva-sezer38 bendede yoğun enfeksiyon vardi canm 40+6 doğum yaptim suniyle,yaban mersini yiyin düzenli kzlar
Begonia Havva-sezer38 Bu kadar panik olmaya gerek yok. Ben de 35. haftamdayım idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum, antibiyotik kullanıyorum. Erken doğum riskin yok dedi doktor. Enfeksiyonun tek başına erkem Doğuma sebep olması nadirdir.
Mihrimah89 Havva-sezer38 canınızı sıkmayın aklımıza kötü birşey getirmeyin ki iyi düşünün iyi olsun bende de çıktı enfeksiyon ama yüksek değil zaten genellikle hamişlerde beklenen bi durummuş bu 😊
Nurr Havva-sezer38 ilk gebeliğim de çok yasadım ve normal dogumada engel oldu benim tabi birkaç nedeni daha vardı fitil falan ne kullansam gecmedi tekrarladı çok sukur 39+3 haftalıkken sezeryan oldum bu gebeliğimde de yasıyorum çok sukur Bi sıkıntı yok suan 🌸
Nurselin11 Canım bende 31 haftalığım,10 gün önce bende de enfeksiyon çıktı,10 gündür yatıyorum evde,aynı şekilde erken doğum riskin var dedi,antibiyotik ve fitil verdi,ve bol su iç dedi,sende öyle yap bol su iç ve mümkün olduğunca iş yapma
Seymagms Nurselin11 enfeksiyon belirtilerini nsıl gösterdi acaba bende 33.haftaya giricem haftaya kontrole gidicem idrr yaparken snki biraz yanma var enfeksiyon olabilir diye korkuyorum bnde
Havva-sezer38 Nurselin11 Nurselin11 peki durumun nasıl daha iyi misin. Öyle kendimi yoracak işler yapmıyorum umrumda değil valla bebeğim daha önemli
fadimeozbas @Havva-sezer38 Enfeksiyon tabi tetikler ama dikkatli olduktan sonra tabi ki tedavi ediliyor. Kefir öneririm sade içemiyorsan meyveli, aktıvıa yoğurt öneririm çünkü probiyotik ağırlıklı gıdalar kötü bakterileri öldürür. Çamaşırını çok sık değiştir ve ütüleyerek git, vajinanın içini yıkama, şampuan, duş jeli vs oraya kullanma. Çok sık wc ye çık bol bol su iç, önden arkaya temizliğini yap çok çabuk düzeliyor
Nurselin11 Seymagms benim yanma olmadı,ama idrara çok sık çıkıyordum,bi gün ayaktayken çamaşırımın ıslandığını fark ettim,akıntıdan çok farklıydı su gibi tüm çamaşırım ıslandı,su geldi zannedip gittik hemen,enfeksiyon olduğunu öğrendik,iki gün boyunca damla damla su gibi geldi
kubracetin Suan bende de aynı sorun var toz bı ilaç verdi şuan onu içiyorum hatta 🙂 2hafta sonra tekrar kontrol dedi gebeliğim yeni fakat hiç düşük tarzı biseylerden bahsetmedi
Seymagms Nurselin11 bnde cok sık çıkıyorum ama benım baştan beri böyleydi çok çok fazla su içiyorum su içmeyi çok seven biriyim haliyle de cok tuvalete çıkıyorum inşallah enfeksiyon falan yoktur
Nurselin11 Seymagms sanmıyorum o zaman imşallah yoktur,ben maalesef aşırı su içen biri değilim ona rağmen sürekli tuvalete gidiyordum
Seymagms Nurselin11 ben başlar da 7 8 litre rahat içiyordum hatta derler ya su zehirler falan diye sonra korktum saglık ocagı ebeme danıstım oda sorun olmaz zaten cocuga da gidiyor su dedi iyi olur dedi böbreklerim de bekarlıktan beri cok hızlı çalışıyor sıkıntı yaşamadım o yuzden şimdi 33.jaftaya giricez hger gn yne 5 litreye yaklaşıyor bazen geçiyordur belki ölçsem 6.7 çıkar yani😂 eşim bazen KOSKİ şikayete gelecek ülkenin su ihtiyacını sen bitiriyorsun diyo 😂😂😂
Nltka Bende de var hatta hamile kaldığım günden beri var belkide artık onunla yaşamayı öğrendim diyebilirim geçmiyor geçiremediler 31 haftalığım yani öyle böyle gidiyor şimdilik
Nurselin11 Seymagms maşallah ya ben şuan mecburiyetten 3 lt içiyorum,ne güzel☺️ Senin yoktur o zaman enfeksiyon gibi bi problemin,çok fazla içtiğin için normal tuvalete gitmen ☺️☺️
Nltka Nurselin11 yani dedi ama şöyle genel bir durumdan bahsetti hani erken doğum riski olur dedi . Sende erken doğum riski var demedi . Şuan da da böbrek büyümesi var enfeksiyon ve bebeğin pozisyonundan dolayı kör topal idare ediyorum ama hala erken doğum riski var demiyor çok şükür 😅
Nurselin11 Nltka aman olmasın inşallah zamanında gelsin hepsi,yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir ☺️☺️
Seymagms Nuriiiiii hayır canım aksine sag böbreğim bebek yüzünden büyüdü ve doktorum cok su iç dedi yoksa agrım oluyor
Seymagms Nuriiiiii zaten benım böbreklerim cok hızlı çalışıyor belki başkası içse sorun olabilir ama ben hiç sorun yaşamadım
Hapyannecik Bu enfeksiyondan korkuyorum iki uc gündür sol kasigimda agri var böle bastırınca agri yapiyo 29+3 deyim bi sağlık ocaginami gitsem ki test vermek icin