Nzondlg Merhaba kızlar:) Doğum hikayemi yazmayı hiç düşünmemiştim aslında ama öyle bir hikayem oldu ki birilerine moral olursa diye yazmaya karar verdim:) 38+3 deki doktor kontrolüm ile başladı herşey. Doktorum o gün bir anda çatı muayenesi yapmaya karar verdi ve muayeneyi yaptığında gözlerinin nasıl açıldığını görmeniz lazımdı😛 Bana birşeyler hissedip hissetmediğimi sordu ben ne çatı muayenesinden bişey hissetmiştim nede normalde herhangi bir belirtim vardı. Sonra bana dinlenmem gerektiğini araya hafta sonu girdiği için pazartesi ilk beni göreceğini söyledi. Hafta sonu ben doktorumu dinlemedim gezerek geçirdim ve asla pişman değilim😛 pazartesi gittiğimde acilen yatış yapmalıyız 4 cm açıklık var dedi. Ben doğal doğum merakım yüzünden yatış yapmak istemedim sancılarımı beklemek istedim ama doktorum bunu kabul etmedi. Salı günü için anlaştık bir gün ilerisine ikna edebildim ancak. Salı sabahı hastaneye yattım ve kontrol ile acıklıgın 5 cm oldugunu öğrendim. Sonrasında suni sancı verdiler 10-20-30.....-60-70 yükseltiyorlar ve ben kesinlikle sancı hissetmiyorum. Acıklıgımın 6 cm oldugunu söyledi gelen bir ebe ve ben bu aşamaya güle oynaya geldim🤭 en ufak bir sancı agrı yoktu. Sonra başka bir ebe açıklık kontrolu yaparken suyum patladı ve o anda işte bahsedilen sancılar girmeye başladı üstelik aralıksız sayılabilecek kadar sık. Ebem epidural telif etti ama ben yine doğal dogum merakım yüzünden bunu reddettim😂 bu yogun sancıları yaklasık 1 saat çektikten sonra pes ettim ve ebeme epidural istediğimi söyledim. Kontrolu yapalım sonra vuralım dediler. Kontrol ve nts için beni yataga yatırdılar ki acıklık 10 cm oğlum kanala girmiş🤭 kızlar doktorum odasından doğuma koşarak yetişti😎 doktorum gelene kdr ben kendi çapımda ufak ıkınmalarla sancılarımı karsıladım ve doktorum geldikten sonra tek ıkınmada oğlum kucagımdaydı🥰 özetle sadece 1 saat süren tek ıkınmayla gelen beni hiç yormayan bir evlada sahip oldum😍 daha kolayları sizlere nasip olsun🥰
Mevr Nzondlg ayyyy nasıl umutlandım varyaaa Rabbim bize de böyle doğum nasip etsin inşallah 😍😍 sağlıkla büyüsün Rabbim size bağışlasın 🥰
Grhn Nzondlg gözünüz aydın 😊 allah herkese böyle bir doğum nasip eder inşallah. Normal doğum için yaptığınız bir şeyler var mıydı 😊 yürüyüş hurma vb.
Nzondlg Grhn 25. Haftadan 37. Haftaya kadar hergün 25 kat inip çıkıyordum işim gereği🤭 37 dfn sonra hurma yedim, perine masajı yaptım, birde hastaneye yattıgım gün meryem ana otunu suya koymustum😀 bence hepsinin ayrı ayrı etkisi oldu
Nzondlg Grhn ha birde hamilelikte cok yürüyemedim ama öncesinde planlarken inanılmaz fazla yürüyordum 15 km civarı günlük
Nzondlg [silindi] valla en son suyum patladıgında doktorum kontrole geldi ve hersey cok güzel ama bebiş cok yukarda demişti😀 anlık gelişti sanırım
Talentedmom Nzondlg Ne güzel Allah hepimize böyle doğum nasip etsin doğum olduğu gün mü bebeğiniz kanala girdi onu merak ettim?
Nzondlg Talentedmom suyum patladıgında bile bebeğin cok yukarda oldugunu söylemişlerdi bir anda oldu hersey😍
rabiaa_ Nzondlg Hayırlı olsun cok guzel bi hikaye😍 açılma olması icin kolay dogum icin onerileriniz varsa bilmek isterim
Grhn Nzondlg aynen hepsinin etkisi olmuşdur 😊 Birazda şans kısmet . Burda hiç yürümeyen spor yapmayan annelerde rahat normal doğum yapmışdı yazanlar vardı yani. 😁 bende 39 haftaya girdim yarın çatı muayenem var karar verecek doktorum. Her gün yürüyüş hurma pilates topunda hareketler ahududu yaprağı çayı uyguluyrm bakalım işe yaramışmı 🤔😋
[silindi] Nzondlg ayy darısı başıma inşallahhh, dua edin lütfen, 39 haftalık benim de ama hala yukarda, ssvd istiyorum inşallah tekrar sezeryana dönmez
Nzondlg [silindi] hakkınızda hayırlısı olsun ama düşünceminde etkili olduguna inanıyorum ben hep kolay dogum hayal ettim değer secenekleri hiç düşünmedim cok şükür öylede oldu
SemaNergis [silindi] Eğer normal doğum yapabilirseniz buradan paylaşabilir misiniz? Ben de ssvd istiyorum. Henüz 31 haftalığım. İnşallah normal doğum yaparsınız🤲🏻🤲🏻
Nzondlg FundaZK evet canım ilk bebeğim😀 ebeler ikinciyi yolda dogurursun diye dalga geçiyorlardı ztn😂