Sumeyye_g Gulmutlu_16 en az 3 ay sigorta priminin yatması lazım canım seninde yarıçapsam sorun yok alabiliyorsun
elifimmirzam Bende 36 haftalik hamileyim 6 aydir sigortaliyim simdi alabilirmiyim raporu doktordan alip dogumdan sonra sgk yami başvuruyoruz
Ygmroglcn elifimmirzam canım 32. Haftada doktorun raporu yazıyor doğumdan sonrada doğum kağıdıyla başvuruyorsun alıyorsun
wita haticekaynar ev hanimlarida aliyor diye biliyorum cocuk parasiyla süt parasini sgk ya müracat ediyorsunuz dogumdan sonra
wita Zehra92 suan calismiyosaniz sut parasiyla dogum parasini veriyo diye biliyorum sgk diger toplu ucret icin aktif 90 gunluk prim istiyolar
04052016mh Gulmutlu_16 yani ben mesela hiç sigorta girişim olmadı şimdi olsa 90 gün tamamlansa alabilir miyim alamaz mıyım acaba
Ygmroglcn Gulcinkaya ay canım çok sağol bende zor bir hamilelik geçirdiğim için çıkmak zorunda kaldım ama hakkımıda ödeyip almak istiyordum teşekkürler
Ygmroglcn Gulcinkaya benim zaten 90 gün primim var önemli olan 32 haftadan önce sigortalı olmam sanırım aktif sigortalı olmak gerekiyormuş 90 gün primim var zaten son 1 yılda
Ygmroglcn Siibeell canım benim içinde eşine sorabilir misin benim 1 yıl içinde 90 günlük primim var 32. Haftadan ne kdar önce sigortalı görünsem doğum raporu parasını alabilirim?
Burcutrkn09 En geç 5 aylık hamile olmanız lazım Sgkdan para alabilmeniz için. 5.ayı geçtiğinizde alamazsınız. 5.ayı geçenler ise doğum sonrası 8 haftalık parayı alabilirler. Doğum parası + süt parası alabilirsiniz. (Muhasebeci olduğum için biliyorum buarada😊)
NurayHakyemez Burcutrkn09 ben 21. Haftamdayim mart ayinda sigortami baslatrsam haziranin basina kadar 90 gun yapiyor dogum haziran 15 yine de alamazmiyim dogum iznine gec ayrilirdim
Ygmroglcn Burcutrkn09 merhabalar benim 3 aylıkken işten çıkmak zorunda kaldım sağlık sıkıntılarımdan dolayı düşük riskim vardı ondan öncede 2 Yıldır çalışıyordum çalıştığım yerde yani 90 günlük primim var 32 . Haftadan önce sigorta yaptırsam doğum sonrasına kadar çıkışım yapılmasa paramı alabilir miyim? Siz bilirsiniz sanırım şuanda 22 haftalığım
Burcutrkn09 NurayHakyemez Alabilirsiniz. Fakat 2 ay daha doğum sonrası da sgknız yatması gerekiyor. 8 hafta doğum sonrası olduğu için sgk doğum sonrası 2 aya da bakıyor o yüzden.
Ygmroglcn Siibeell doğumdan önce 90 gün mü yoksa 32. Haftadan önce 90 gün mü önemli canım ya kafam karıştı