Gulmutlu_16 Kızlar merhaba beş buçuk aylık hamileyim sigorta girişim yeni yapıldı Doğuma kadar 90 günlük sigorta primin doluyor SGK dan Doğum parası alabilir miyim acaba
1erkek1kiz Gulmutlu_16 hamilelikten önce agk olması lazım diye biliyorum 1 gun bile olsa hamikelikten önce
Zuzuuuu Gulmutlu_16 bende sizin gibi 5 bucuk aylik hamileyim bu hafta sigorta girisim yapildi dogumdan 3ay oncesinde sigortanin baslamasi yeterliymis para alabilmek icin muhasebeci oyle dedi bize
wita Gulmutlu_16 evet canm doldurursan 90 gününü doguma kadar alabiliyosun 4 aylik asgari ucret veriyo devlet ve cocuk parasi + süt parası alıyorsun sonra istege bagli 6 ay ücretsiz izin hakkin var bunda para almiyorsun bebegin 10 aylikken işe geri dönebiliyorsun
Sevval Gulmutlu_16 bilmediğiniz Ney o zaman 😂 doğum öncesi rapor alamıcaksın doğum sonrası rapor alacaksın. 2 aylık bi ücret anca alırsın yüksek bi miktar değil oda
haticekaynar wita wita sigorta gırısnı nasıl yapacağız ne kadar gün olması gerekiyor ve ne kadar para alıyoruz doğumdan snra canm bılgılendırırmsn rica etsem benide bende 19 haftalık hamileyim hemen yapayım nasıl oluyorsa
Zehra92 wita benim 2 sene önceden 120 günlük sigortam var bir işe yarar mı? Yoksa sadece bir defaya mahsus 300₺ yi mi alırım?
Ygmroglcn Gulmutlu_16 peki kızlar bende bir şey sorucam benimde 90 günlük primim var ama işten çıktım 32. Haftadan önce sigortalı görünsem gine paramı alabilirim dimi
Gulcinkaya Ygmroglcn canım atıyorum işten ciktin 32.hafta öncesinde . Çıktığının ertesi günü başka bı yerde sigortan gözükür ise alabilirsin önemli olan 32.haftaya kadar olan 90 gün süresi
Ygmroglcn Gulcinkaya ay canım çok sağol bende zor bir hamilelik geçirdiğim için çıkmak zorunda kaldım ama hakkımıda ödeyip almak istiyordum teşekkürler
Ygmroglcn Gulcinkaya benim zaten 90 gün primim var önemli olan 32 haftadan önce sigortalı olmam sanırım aktif sigortalı olmak gerekiyormuş 90 gün primim var zaten son 1 yılda
Felipe İşten cıkmamanız gerekir.. 32 de izne ayrılıyorsunuz . Doğum yapınca da iş yerinize bildiriyorsunuz .. sonra paranızı alabilirsiniz ama bu süre içinde işten cıkmamanız lazım
erbasbebek Gulmutlu_16 170i arayıp Bilgi alabilirsin canım. Bende Doğumdan önceki son 1 yıl içinde 90 günlük sigortan varsa para alabiliyorsun diye biliyorum öyle söylemişlerdi
Serap0733 haticekaynar 5-5.5ayında başlarsan olur 8bıne yakın para alınıyor ama ben dogumdan sonra ıkı ay daha ssk devam etmeli diye biliyorm oyle demişlerdi
wita haticekaynar calistigin yerde 90 gün sigortali gozukmen lazim 90 gunden sonra hak kazaniyon dogum parasini almaya ben işe girdikten 2 ay sonra hamile kaldim 32. Haftada dogum raporumu aldim sirkete verdim
wita haticekaynar toplam devlet 9000 tl para odüyor ama toplu degil bak makale var atiyim canm https://www.google.com/amp/m.haber7.com/amphtml/ekonomi/haber/2922347-2020-dogum-ve-sut-parasi-kac-tl