papatyalarr5 edward Eski Yunan'da olimpiyat oyunlarında kazananlara verilen, zeytin ağacı dallarından ve yapraklarından yapılma taç' anlamını taşımaktadır. Lina ismi, Haşr sûresinin 5. ayetinde geçen “lîne” kelimesinin latin harfleri ile yazılmış şekli ise bu kelime, “yumuşak hurma ağacı” manasına gelir.
kbrakuru edward cennetteki yumuşak hurma fidesi anlamına geliyor ve kuran'ı kerim'de geçiyor . Bizde kızıma Lina ismini koyucaz sadece tek isim olarak yanına baska isim düşünmüyoruz .
Kerem-inannesi edward yumuşak, hurma agaci demek bizde esimle kiz olursa lina diye düşündük ama oluşumuz olcakmiss🤗
papatyalarr5 Mrwmrw başta Alin Kayra düşündüm ama kime söylediysem Kayra erkek ismi değil mi dediler 😂 halbuki her ikisi içinde kullanılıyor
papatyalarr5 Siibeell aslında tekte çok güzel ama belki alternatiflerde hoş olabilir diye arayış içindeyim ☺️☺️
3kuzu-annesi3 Benim kızımlarımın adı elif ve Eflin. Elif kuranı Kerim’in ilk harfi eflin ise peygamber efendimizin sevdiği bir çiçek adı diye biliyoruz Eflin lina da uyumlu oldu sanki 🤗@papatyalarr5
Lovebaby123 papatyalarr5 bizde Lina koyacağız ama tek isim olarak. Yanına siz - Ada Lina -Elif Lina- ASEL Lina-yahut da başka bişey söyleyebilirim başka bi fikir -MisLİNA - (Mislina yı ben ilk öğrencimin ismi olarak duymuştum çok hoşuma gitmişti o gün bu gün aklımda dır.bizim Soyismimiz uzun diye Mislina değil de Lina olarak ben karar verdim .Mislina da Ashabı keyf de ki 7 uyurlardan birinin adı.