Bernadmrk duyduğum bi kaç bilgi var ama sağlamlığının ne derece olduğunu bilmiyorum gene yorumlarda okudum yapanlar ve faydasını görenler olmuş iyice araştırıp bakabilirsiniz. Öncelikle secde pozisyonu çok faydalı popoyu daha çok yukarıya kaldıracak şekilde secde posizyonunda olmak. Sıcak soğuk kompres uygulamak bunu yaparken dikkat edin iyice araştırın elinizde jel varsa daha güzel olur karnınınız üst tarafına soğuk jel kompresi (tabi direk temas yapmayın bi bez sarıp uygulayın) aynı anda karnınızın alt tarafına sıcak jel kompresi uyguyalın (yine aynı şekilde direk temas yapmadan) bunun faydasını bebek soğuktan kaçıp sıcağa doğru yönelir başını aşağıya çekebilir olarak okumuştum tabi bi kerelik değildir bu uyulamalar. Işığa duyarlı oldukları için alt taraftan ışık tutmak bebeğin dikkatini çekeceği için başını alt tarafa yöneltmesi. Ve tanıdık birisinin sesi o da babası olabilir karnınınız alt tarafından devamlı seslenmesi konuşması bazen bebeğin sese yönelmesini sağlarmış. Tabi bunlar kesin sonuç değil yapanlar olmuş kimi faydasını görmüş kimi görmemiş bebeğe kalmış artık 😅 denemeden önce mutlaka araştırın.