Merhabalar😊 38+1 de rutin kontrolümüz vardı.Arabada giderken belimde klasik regl sancılarından hissettim. Ama biraz uzun sürdü. Yine de çok üstünde durmadım. Doktorumuza gittiğimizde, bugün biraz farklı görünüyorsun dedi, ben de gelirken hafif sancı hissettiğimi söyledim. Hadi gel bi bu sefer alttan muayene edelim dedi. Bu ilkti zaten. Daha önce çatı filan olmamıştım hiç. Geçtik odaya ve “Tubacım 5 cm açıklık, bugün doğuruyorsun” dedi be suyumu patlattı. Ben tabi çok şaşırdım. Hiç beklediğim bir şey değildi. Hele 5 cm ile hastaneye gitmek benim için bir mucizeydi. Apar topar odaya aldılar beni ve Nst ye bağladılar. Sancılar düzenliydi. 2 saat odada tv izledim, telefon görüşmeleri filan yaptım. 2 saat sonrasında tekrar bir muayene yaptı ve açıklık 7 cm. Ben hala hiçbir şey hissetmiyorum. Çok az şiddetli regl sancıları sadece. Açıklık 7 ama bebek tam yerleşmemiş, odada bol bol squat yap dedi. Yaptım ben de. Hala çok rahatım. Süreç inanılmaz güzel ilerledi. Daha sonra tekrar Nst ye bağladılar. İşte o sancıları yatarak çekmek çok zor. Sancılar ayakta çok daha rahat atlatılıyor. Nst de iken ben de sancı ölçme programından kaç dk da bir geldiğine baktım. Ve hemşireyi çağırtıp çıkarın artık sancılar çok sık geliyor dedim. Öyle ki, 1 dk , 1.5 dk daha sonra 48 saniyeye filan düştü. Hemşire hemen çıkardı ve beni doğumhaneye aldı. Tam açıklık dedi. Doktor geldi,nasıl ıkınacağımı, ne yapacağımı anlattı. Ama bakınca hala tam değil bi 10 dk yürü, büyük tuvaletin gelir gibi olunca beni çağırın dedi. O tuvalet değil bebek,unutma dedi😊 6 dk filan koridorda dolaştık ve sürekli gelen o hisle doktorumu çağırdık. Benim için biraz dayanılmaz olan o 6 dk idi diyebilirim. Gücümü çok iyi topladım, bağırmadım. Sadece kendimi ıkınmaya odaklandım, var gücümle ittirdim ve 15 dk içinde kızımı kucağıma aldım. Mükemmel, kelimelerle ifade edilmeyecek kadar eşsiz bir duygu idi o an. Zaten normal doğumda bebek çıkarken aşırı bir yanma hissi oluyor, hatta ben yapamayacağım filan bile dedim. Ama o 10 sn süren bir şey. Sonrasında müthiş bir rahatlama hissi. Kesi yok, sadece 3 tane dikişim var. Herkese ama herkese benim kadar kolay ve güzel doğumlar dilerim. Sağlıkla bebeklerinize kavuşmanızı dilerim güzel anneler 😊 sorularınız olursa yanıtlayabilirim. Sevgiler 🙋♀️