Benimde 9 ayım burda hikayeleri okuyarak geçti bende hikayemi yazacağım günü sabızsızlıkla bekliyodum çok şükür rabbim nasip etti. 17 ocak cuma günü doktor kontrolümüz vardı doktorum suyumun azaldığını plesantemın yaşlandığını pazartesi günü tekrar gelmemi suyum azalmaya devam ederse yatışımı vereceğini söyledi. Bu arada acıklığım 3 cm. 2 gün bana geçmedi tabi 😊 pazartesi günü sabahtan tekrar doktoruma gittik ever suyum iyice azalmış ve yatış vereceğini söyledi. Yatış işlemlerimizi yaptık öğlen saat 12 de yatısım yapıldı. Ebem tekrar acıklığıma baktı 3 bucuk 4 cm dedi. Bu arada ben hiç sancı çekmiyorum. Nst de sancım cıkmıyor. 12 bucukta suni sancı taktılar yavaş yavaş yükselttiler. Ebem yarım saatte bir gelip acıklığıma bakıyor mesaim bitmeden seni doğurtucam dedi bana 😅 acıklığıma bakmaya her geldiğinde beni ıkındırıp eliyle dahada actı ve bu cok zorladı beni. Bunu yarım saatte bir yaptı sonlara doğru 15 dakikada bir yaptı. Bu sayede acılmam hızlı ilerledi ama cok zordu. Odada pilates topu eğilip kalkmayla bende destekliyordum acılmalarımı. Sancı anında uzanmak cok zor. 10 cm acıklığa ulaştığımda doğumhaneye indik. Beni çatala aldılar. Benim en cok zorlandığım şey ıkınmaktı bana hiç ıkınma isteği gelmedi çünkü sancılarım tam geldiğinde ıkınmak zor geldi bana. Bu yüzden ebe karnıma bastırarak bana yardımcı oldu 4-5 ıkınmadan sonra oğlum balık gibi kaydı içimden o an bütün acılarım dindi oğlum kollarımdaydı. Oğlumu ölçümlerini yapıp aileme göstermek için götürdüler. Benim dikişlerim oldu çünkü oğlum tam cıkarken kolunu cıkarttı ve doktorum kesi atmak zorunda kaldı. Beni temizleyip giydirdiler ve odamıza cıktık. Bu arada eşim sancı anlarımda doğumumda hep yanımdaydı. En büyük destekçim oldu. İmkanınız varsa eşinizin bu anlarınıza şahit olmasını tavsiye ederim gerçekten büyük destek oluyor sizin için. Benimde hikayem böyle çok şükür biz atlattık. Allah kimseyi bu yolda bırakmasın. Bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın. 🙏🏼👼🏻🤱💓🧿