Yasmin07 Ayrıntılı ultrasonda bebeğimin ayağa içe dönük gözüküyor doktor anne ksrnındaki pozisyondn olabilir dedi doğumda belli olur dedi eğer gerçekten ayağı içe dönükse ortepedi tedavi eder dedi. Sorum şu ki içe dönük denilip ayağı normal doğan oldu mu
NaimeYilmaz Yasmin07 Merhaba, Oğlumun ayağı biraz içe dönüktü. Doğumdan sonra fark edildi. Masaj yaptık günde 5kere doğal zeytinyağı ile. 3 aylıkken kontrole götürdüğümde geçmişti.🙏 Ayakkabılarını özenle seçtim hep. 18 aylık oğlum sorunsuz yürüyor.
Tugbaztrk Yasmin07 ben dogdugumda 2 ayagım içe dönük doğmuşum canım ama düzelmiş, 30 sene once bile bişi yapılmıssa şimdi cözümsüz bişey değildir diye düsünüyorum
zelis63 Yasmin07 arkadasm 2 ay önce doğım yaptı bebeğinin ayagı içe dönük oda tedavi görüyor ama büyük sıkıntı değil korkma canm tedavi edilince düzeliyor öZel ayakabı falan veriyolar
Dunyammm Yasmin07 bizede doktor öyle söyledi canım ayrıntılı ultrasonda çıktı bizimde o kadar çok üzüldümki öğrendiğimde ama daha sonra çok araştırdım bunun tedavisi olup düzelen bisey olduğunu öğrendim.tabi doğmadan hiç bisey bilemeyiz belkide düzgünce doğar yüce rabbimin sayesinde inşallah🙏🙏🙏
Yasmin07 NaimeYilmaz ne güzel bazılarının ki çok fazla oluyormuş alçıya alıyorlarmış özel ayakkabıları oluyormuş bu durumla karşılaşan annelerin hepsi yorgun o ayakkabılar hareketlerini kısıtlıyormuş acı çekiyorlarmış korkuyorum çok
2kizanasi Doğumdan sonra masaj, tedavi, özel ayakkabı yla düzelecek bir durum, belki de sadece duruşundan dolayı öyle görmüştür doktorunuz. Sağlıkla alın kucağınıza :)
Yasmin07 Serklajlı erken doğum riski olan bi hamileyim sürekli yatarak geçiriyorum 3 gün oldu öğreneli hiç aklımdan çıkmıyor 😣
zelis63 Yasmin07 haklısın canm tabi ama yinede şükür et canm beterin beteri var hersey allahtan geliyor bu bebeğin anne karnında durus pozisyonuyla alakalı bir durum
Esra2580 Benim kız kardeşim öyle doğdu sağ ayağında tıp dilinde pev ekinavarus diye geciyor evet ultrasonda belli oluyor benim kız kardeşiminde doktor ultrasonda bakarken farketmişti. Önemli olan doğduktan sonra ne derece dönük olduğuna bakılması eğer fazla dönükse hemen doğar doğmaz alçıya alınıyor , eğer dönüklük fazla ise alçı bir kaç kez tekrarlanıyor ve ardından yoğun fizik tedavi