Uzun uzun yazmayacağım😂malum Ocak bebekleri biraz inatçı çıktı ne zaman gelecek ne zaman doğacak diye düşünüp duran bi çok anneden biriydim🙈 37. Haftamda nst de sancılarım çıkmaya başlamıştı çantam vs hazır değildi o günden sonra 2 gün içinde herşeyimi hazır ettim ki ne olur ne olmaz tabi geç kalmıştım.. artık 39. Haftadan sonra 3 günde bir kontrol e gidecektim açıklık muayenesi falan yapılmıyordu zaten devlet hastanesine gidiyordum (ankara şehir hastanesi) artık 39+5 gittim muayene oldum bebeğin kanala inip inmediğini sordum doktorda o ultrason da belli olmaz nst ye gir gel ondan sonra istersen alttan muayene ederim dedi nst de sancılarım çıktı tabi yine sonuç göstermek için sıra bekliyorum o sıra eşimle konuşuyoruz eşim son haftalarda beni yalnız bırakmıyordu yatış falan yaparlar diye o günde gelemedi aksilik ya😂 bana soruyor ön görün ne sence bugün ne olur? Dedim birşey olmaz sanmıyorum ancak bi 4cm açıklık falan çıkacakki yatıracak oda olmaz gibi dedim🧐sıram geldi muayene oldum ve tam 4cm açıklık direk yatırıyoruz canım hadi Allah tamamına erdirsin dediler😀neyse yatış yapacağım kata çıktım bilsem eşimi beklerdim o kadar yoğun bi soru yığının altında kaldım ki 😅 neyse sorular işlemler bitti yattım damar yolu açıldı nst bağlandı gelen giden alttan bakmaya başladı falan🙄1 saat sonra açılma 5cm oldu saat 11 gibi falan yatış yapmıştım bu arada sonrasında açılma olmadı saat 4 e kadar bekledik bu süre zarfında güya travay🙄 sadece 15 20 dk yataktan kalkıp yürüyebildim yatağa mahkum kaldım yani 8 saat boyunca😕 gittiğim de nöbetçi olan doktor beklemekten yanaydı doğum doğal yollarla ilerlesin diye taa ki nöbet değişimi olana kadar önceki doktor görüşürüz der demez gelip hızlandırmak için suni verip suyumu patlattılar sonrasında 1,5 saat suni sancı çektim çok kötüydü maalesef ilk tecrübem de suniyi tatmak istemezdim☹️ Neyseki 2 saat sonra herşey tamam dendi ve doğumum oldu zor oldu açıkcası dikişler vs oğluşum 3600 gr doğdu doğumun bence en kolay yeri ıkınma kısmı o an ki ruh hali ve ıkınma isteği diğer şeyleri pek düşündürmüyor kesi atılırken vs acı hissetmiyordum ama dikiş atılması falan bana çok zor geldi doktoruda çok zorladım zaten canım yandığı için🤭 epidural falan hiç birşeysiz doğum yapıverdim😅kendime olan güvenim çok arttı oturma kalkma ve sonrası yürümede zorluk yaşıyorum sadece çok fazla dikişim olduğundan 🙈ama oğluşum şu an yanımda ve çektiğim acılara değdi Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙈 bi yandan bebek bakıp bir yandan yazdım 😂inşallah akıcı olmuştur doğumu bekleyen annelere de Rabbim kolaylıklar. Versin şimdiden ❤️