nektarin_moms merhaba hiç beklemeden hastaneye gidin, acile gidince dahiliyeye yönlendiriyorlar zaten ama direkt giderseniz de siz doğrudan dahiliyeye gidebilirsiniz. Aynı belirtiler ve 38 derece ateşle gittim beş gün önce, influenza b pozitif ve kanda yüksek düzeyde enfeksiyon çıktı. 32.haftamdaydım, doktor gelmesem erken doğumu tetikleyecek düzeyde olduğunu söyledi, hemen serum verdiler. Ben de bugüne kadar bir ağrı kesici bile kullanmadığım için çok endişe ettim, her şeyin içinde ne olduğunu bilmek istedim. Serumda c vitamini, parol ve tuzlu su karışımı verdi, ateşimi düşürdü, ağrımı dindirdi. Enfeksiyonun hemen tedavi edilmesi gerektiği için de antibiyotik yazıldı, Aksef 500 mg, gebelik kategorisi B, gebelikte güvenle kullanılan bir antibiyotik. Bir de parol verdi, ağrım olursa diye, parolu bir kez kullandım, antibiyotiği de beş günde tamamladım, bugün artık iyiyim çok şükür, kan tahlili verdim tekrar enfeksiyon çıkmadı. Hamilelikte ateş, enfeksiyon çok tehlikeli, ilaçtan korkmayın doktorunuza danışarak ne gerekiyorsa kullanın, tedavi başlanmazsa erken doğumu tetikliyor ve bebeğin zatürre ile doğmasına bile sebebiyet veriyor. Ama yazılan ilaçları mutlaka kadın doğum doktorunuza da sorun, ben o şekilde teyit ettirip kendim de araştırıp kullandım yine de, içim rahat etti. Etrafta salgın var, beta ve influenza özellikle, ateş varsa asla beklemeyin evde.