Mom_98 Sevgili anne adayları hamile olup da şeker hastası olan ( öncesinde de var olan ) anneler şeker hastası olup nasıl bi hamilelik süreci geçirdiniz bebeğinizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiniz mi hamilelik başındayım morale ihtiyacım var 🤗
Olimbera Mom_98 bende tip 2 diyabetim ve ilk gebeliğim 27 haftalık olduk öncesinde ilaç kullanıyordum ama hamileliğimi öğrendiğimden beri insülin ve diyetle devam ediyorum benimde kafamda birçok soru işareti var burada şöyle durayım ☺️
yarennn79 Mom_98 tip 1 şeker hastasiyim günde 5 kere iğne vuruyorum 19+5 hamileyim ikili test dörtlü test ve detaylımiz normal cikti
Mom_98 Olimbera nasıl gidiyor peki ben de diyabet benim de ilk bebe ben henüz 15 haftalık insülin kullanıyorum ben de dozların nasıl ? Kendim gibi kimse yok konuşmaya ihtiyacım var dün oturup ağladım 😭
Mom_98 yarennn79 ben de 5 defa ama bazen geç uyanınca kayma oluyor ben de sizin sürekli düzenli mi yemek saatleriniz vs ?
Olimbera Mom_98 sabah 6 ünite yapıyorum öğle ve akşam 4 ünite yapıyorum aslında ilk üç ay insülin kullandım 3 ünite olarak sonra doktor iyi gidiyorsun dedi kesti ama 5. Aydan sonra tekrar başladık hep 3 ünite yapıyordum 26. Haftadan sonra arttı işte bir hafta flan oluyor kontrole gideli tekrar başladım vurmaya
Olimbera Mom_98 bu arada moralini sakın bozma bende bazen yiyemediklerim yüzünden ağlamaklı çok oldum birde toplumun içine karıştığım zamanlar çok zorlandım akraba eş dost misafirliklerde flan ama hamdolsun yine de insülinin bebeğe bir zararı yokmuş en azından çaresi var kendimi iyi hisset ki bebeğin de iyi olsun ☺️
yarennn79 Mom_98 sabah 9 gibi kalkıp kahvaltı edip noworopid ve levemir vuruyorum öğlen 12.30 da bidaha noworopid akşam 6 bidaha noworopid 8 gibide levemir yine vuruyorum genelde hep bu saatler ama sabah geç kalkarsam bazen direk kahvaltı ile öğle yemeği arası 2 saat oluyor daha gece bırakmiyorum
Elifboztug Mom_98 hic kacamak yapamadim korktum açıkçası çünkü doktor sınırda bebege bulasmak uzere dedi
Mom_98 yarennn79 ben de Levent’i i sabah ve akşam aynı saatlerde vuruyorum ama öğle yemeklerimde bir iki saatlik oynama olabiliyor bi sıkıntı olmaz heralde di mi ? Bide dozlarınız nasıl sizin
Mom_98 yarennn79 kahvaltı ve öğle arası 2 saat demişsiniz novorapid etkisi 3 saat siz tekrar yapınca ani şeker düşmesine sebep olabilir
yarennn79 Mom_98 yok olmaz o kadar benim dozlar yüksek sabah levemir 24 akşam 26 noworopidlerde 8 9 10 vuruyorum
yarennn79 Mom_98 mecbur yapıyorum yoksa bidaha akşam kayıyor bide benim öğlen tokluk lar hep yüksek hiç dusmuyor öğlen ara öğün kaldırdık yine dusmuyor
Mom_98 yarennn79 anladım inşAllah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi sabah ve öğle yüksek demişsiniz mesela kaç çıkıyor açlık ve tokluklarınız ?
Poncikveannesi yarennn79 benimde sabahlarım yüksek ama sadece gece veriyo onun yerine hep dozu yükseltiyo sırf bu sabahları yüksek diye zeynepkamil yatış yapmayı düşünüyo bıktım ya uzman doktora gidiyorum bide yani
yarennn79 Poncikveannesi ben iki doktora gittim ikiside sabah akşam vur dedi levemiri yoksa dusmuyodu
yarennn79 Mom_98 değişiyor kız benim bugün mesela sabah 140 di tokluk 68 oldu sonra direk tekrar igne vurup yemek yedim oglen tokluk 240