ozgeackgz-1
ben de normal doğum için çok çaba verdim. eğitimler aldım 12.haftadan itibaren egzersizler diyet vs her sey yaptım. doktorumu da doğal doğum yanlısı aradım ekstra maddi götürüsü oldu.
son ana kadar 30 saatlik suni sancıyla destekli çabalardan sonra sezaryen oldum. genetik olarak çatı darlığı varmış, bebeğimin boynuna kordon dolandığı için kanala inememiş . o kadar uzun süre rahmim kasıldığı için çok incelmiş, o kadar ki neredeyse yarılıp alınma riski oluşmuş.
elimden geldiğince normal doğum için çalıştım ama bu biraz da nasip işi.
12 saat suni sancılı 30 saatlik sürecim sezaryenle bitti. hala normal doğum hikayeleri görünce hoşuma gidiyor imkan varsa tabiki o olmalı ama şartlar uygun değilse de zorlamamak lazım.
size tavsiyem doktorunuza ne kadar güveniyorsunuz. ikinci bi göz görsün isterseniz normal doğum yanlısı bi doktora daha görünün.
ve doktor size neden uygun değilsiniz dedi, onu irdeleyin, ikna edici mi?
sezaryen tabiki ilk tercihimiz değil ama şartlar onu gerektiriyorsa da bi fırsat bizler için. normal dogumu zorlayip annede ya da bebekte kalıcı hasar birakma riski varsa sezaryen makul olabilir... haftanız bebeğin boyutu sizin ailenizin genetik durumu tansiyon durumunuz vs vs etkilidir.
Doktorum Istanbul Fatihte, Şule Selman. Istanbul Doğum Akademisine bakabilirsiniz oraya bağlı başka doktorlar da aynı şekilde yönlendirir.
Allah kolaylıklar versin
Bebeğinizi kucağınıza alınca hepsi geçiyor inanın.