28+4 gebelik var başım dönüyor ve gözümde kararma ayağa kalktığımda sallandığımı hissediyorum
Baş dönmesi gözde kararma
Merve8 Geçmiş olsun dikkat edin aniden kalkmamaya çalışın
Bebeğime zararı olur mu sizce ne yapmam gerekir
Merve8 Kontrole gittiğinizde böyle bir şikayetiniz olduğunu söyleyin doktor tahlil yapmak gerekirse yaptırır. Gebelikte böyle sorunlar olabilir. Bende de oluyordu hala da ara ara oluyor benim kan değerim normal çok şükür. Çok hızlı kalkıp oturmayın, uzun süre aç kalmayın. Baş dönmesi vs olunca uzanıp biraz ayaklarınızı kaldırın geçecektir.
Merve8 tansiyonunuza bir bakın.
Sağlık ocağına gidip ölçtürdüm tansiyondan dolayıdır dedi ama karnın çok sert geçen gittiğimdede çpk sert olduğunu söyledi doktoruma görünmemi istedi
Merve8 tansiyonunuzu baktinizmi? Tansiyon düşüklüğü gibi geldi bana.
Merve8 tansiyonunuz düşüyor olabilir. Gebelikte tansiyon düşüklüğü korkulacak bir şey değildir. Günde 2 tane maden suyu tüketirseniz ve ayağa kalkarken yavaş hareket ederseniz düzelecektir. Geçmiş olsun 😊
Merve8 canım benimde öyle oluyor tansiyonum düştüğü için oluyormuş öyle olunca ayağının altına yastık koy yat birazda tuzlu ye bana doktorum öyle söyledi düşmemesi icin
Sağlık ocağındakş hemşiremde tansiyon için yediklerine dikkat et sadece karındaki sertleşme var fazlasıyla ağrılarından dolayı olabilir doktoruma söylememi istedi ağrıları yatıştırmak için serum vs verebilir dedi