Bebeğime dün net olarak hidrosefali teşhisi konuldu 16 haftalığım. Çarşamba günü amniyosentez yapılacak. Bu durumu yaşayıp sonradan bebeği iyileşen oldu mu

Allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin şifalar nasip etsin. Bizede beyinde sıvı var dediler sınırdaydı en son sıkı takibe alındık perşembe günü kontrol Allahım hayırla sağlıkla vaktinde kavuşmayı nasip etsin. Ben amniyosentezi kabul etmedim. 23 haftalık hamileyim. Kalbi attığı sürece vazgeçmeyeceğim için ama bu süreçler çok yıpratıyor insanı dualarım tüm şifa bekleyenlerle

DamlaPinar sizin diğer organlara bakıldı mı bebeğinizde sıvının miktarı söylendi mi?

Nadye evet ventikomegali diye geçiyor beyinde sıvı toplanması yani ventriküllerde size neler söylendi

Cigdemce bizim de ventrikül genişliğimiz var. 21. Haftada ayrıntılı ultrasonda çıktı. 10. 8 olarak ölçüldü şimdi 35. Haftadayım hala da aynı doktor o zaman genişlememesi gerekiyor dedi. Profa yönlendirdi diğer organlarda çok şükür başka sorun çıkmadı. Şimdilik sıkıntı yok diye düşünüyoruz. Sizin ki kaç ölçüldü. Şimdi durumunuz nasıl.

Biz bu konuyu çok araştırdık. Benim görümcem ve eşi kadın doğum doktoru o demişti ki en başta bu kadar genişlik sorun değil önemli olan artmaması ve su toplamaması. Şimdi 35. Haftam ve diyor ki sıkıntı olsaydı su toplamaya başlardı. Erkek çocuklarında görülebilen bir durummuş. Biz çok daha fazlasını görüyoruz falan diyor. Yani bu haliyle olumsuz bir durum olmaz diyor. Ama yine de benim içim bir türlü rahat etmiyor. Yine de bir tedirginlik yaşıyorum.

DamlaPinar canım kesin olarak bu teshisi nasıl koydu kaç ölçüsü lütfen baska doktora da görün kendini üzme 🙏 benim bebeğimde de 8.9 ölçülü leteral ventrikül genişlik var 18 haftada ölçüldü su an 30.haftadayım büyümedi bu haliyle sorun teşkil etmiyor dedi doktorum önemli olan gittikçe büyümemesi ve baska bi anomali eşlik etmemesi. Önceki doktorum teşhis etmişti ve bizi aşırı korkuttu down sendromlu bu bebek diye anında değiştirdim doktorumu şimdiki doktorum çok güzel bilgi veriyor ve emin olmadıgı durumlarda kendinden daha iyi uzmanlara yönlendiriyor tek doktorla kalma Rabbim şifasını versin saglıkla dogsun inşallah 🙏

matruskaa 3. Ventrikül de 12.3 mm açıklık yani hidrosefali var dedi diğer organlarında çok şükür hiçbir şey çıkmadı onlar şu an için not al gözüküyor ama nedenini belirlemek için amniyosentez mutlaka gerekli dedi

Amniyosentez sonucuna göre enfeksiyon kaynaklı ise ilaçlarla küçültmeye çalışacaklarmış genetik olursa yapacak bir şey yokmuş şu an sadece test sonucu bekliycez dedi dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor nolur sizde bize dua edin

DamlaPinar bize de dediler aynısını. 10. 8 ölçüldü bazen de 11 ama başka organlarda bir anormallik olmadığı için doktorum sıkıntı olmayacağını söyledi. Her gittiğimd ölçüyor azalmıyorsa artmıyorsa artık biz böyle bir durum yok gibi kabul ettik. Sen de canını sıkma 10 ile 15 arası olunca hafif ventrimegali deniyormuş sana doktor neden hidrosefali demiş ki. Sabırlı ol moralini yüksek tut rabbim inşaallah bu kadarıyla bırakır.

Nadye inşallah sağlıkla kucağımıza alabiliriz bebeklerimizi 🙏 size amniyosentez yapıldı mı

DamlaPinar amin inşaallah. Hayır yapılmadı benim doktorum kendi görümcem o özelde çalışan bir Prof a yönlendirdi her organı incelendi. Başka anormallik çıkmadı zaten aldırmayı falanda aklımıza getirmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık. Ama dediğim gibi görümcem biz daha kötü kafalara rast geliyoruz su toplamadığı sürece sorun olmuyor diyor. İnşallah dediği gibi de çıkar.

DamlaPinar sizin bebişinize sadece ventrikül genişliği var diye mi hidrosefali teşhisi konuldu yoksa su topladığı için mi.bi de amniyosentez yaptırdınız mı. Yani acaba biz ciddi bir sorunu mu yok sayıyoruz. Bizimki de 11 sonuçta çokta fark yok.

3.ventikül açıklığı 12.3 mm yani hidrosefali var denildi ama daha 16 haftalık bizim aynı şey mi farklı bişey mi bilmiyorum ama sizin kafanızı karıştırmayı sizin için gerekli olsaydı doktorunuz belirtirdi zaten hangi şehirdesiniz perinatoloji uzmanına mı gidiyorsunuz

DamlaPinar Sivastayım ama Kayseri de herkesin tavsiye ettiği bir perinatoluğa gittik 21. Haftamızda o da genişliği 10 .8 olarak ölçtü hem de çift taraflıydı ama hidrosefali den bahsetmedi. Anlam veremedi genişliğe sadece erkek çocuklarında olabilir dedi amniyosentez falan tavsiye etti. Ama sanırım bizim doktorumuz biraz daha sorun olmaz gözüyle baktığı için biz bu kadar rahatız.

DamlaPinar yani durumumuz çok benzer ama yapılan yorumlar farklı gibi. Size normal doktor mu koydu bu teşhisi yoksa perinatoloğ mu

Ankara ya Gata ya perinatoloji uzmanına gidiyoruz bizde bir de sizin bebeğiniz daha büyük olduğu için her şeyi daha net görebiliyordur doktor bizim daha 16 haftalık olduğu için detaylı da bile hala çok net değil bazı organlar biraz daha büyümesi gerekiyormuş onunla da ilgili olabilir

DamlaPinar anladım . Sizin ki daha daha erken haftada daha geniş olduğu için böyle teşhis konulmuş. 21 haftaya geldiğinde daha net olarak hidrosefali olmadığı belli olur inşaallah. Bazen 30 lu haftalarda kapanıyormuş. Rabbim bu kadarıyla bırakır inşallah hepimizinkini de. Allah yardımcınız olsun.