Buse-Tekin Arkadaşlar 37+0 hamileyim ve dün doktorum plasenta yaşlanması var sık sık kontrol dedi böyle bir durum yaşayan var mı acaba ? Muhtemelen doğum için son tarih olan 31 ocağı bekleyemeden sezaryen olmak zorunda kalıcam önümüzde ki hafta içi.
Kockbra Buse-Tekin benimde plesanta yaslanması var fakat sık sık kontrol yapılmadı suan 38+4 deyim haftalık sadce kontrole gdyrm
pyymamm Buse-Tekin bi arkadastan duymustum ama korkmayın sizin haftanızda cok iyi kilosu iyidir artık sezeryan bile olsanız. Arkadasın neredeyse altı aylıkken olmus sezeryanı küvözde kalmıs bebek kilosuda az olduğu gibi erkende olduğu için. Siz cok sukur 37 hafta olmus kilosuda iyidir zamanıda artık bir tehlike yoktur bebek için
Buse-Tekin Kockbra sanırım aniden suyu azaltabiliyormuş ve bebeği yeterli beslemiyormuş o yüzden sık sık kontrol edilmesi gerekiyormuş
Esradvc Kockbra senin bebek kaç kilo canım? Plasenta yaşlanması olunca bebek kilo alamıyormuş kaç haftalıkken öğrendin
Buse-Tekin pyymamm evet boyu ve kilosu gayet iyi şuan ama sanırım anne yüreği işte baya bi endişelendim umarım bebeğim için nir sıkıntı yaratmaz 😪
Buse-Tekin Gulmartin evet doktorum öyle söyledi plasenta yaşlanmaya başlamış yani kireçlenme durumu var dedi 🙄
Gulmartin Buse-Tekin ben de bu hafta öğrendim 37. Haftadayım doktorum erken dönemde olsa sorun olurdu ama sonlarda olduğun için çok önemli değil dedi. Genelde sigara içen veya yoğun dumanına maruz kalan ya da kalsiyum fazlalığından olabilirmiş
Buse-Tekin Zuzum_20 son haftalarda olduğunda bebeğin kilo alımını yavaşlatoyormuş bakalım inşallah sağlıkla doğar bebeklerimiz
pyymamm Buse-Tekin korkmayın bence en azından erken haftalarınızda yasamadınız bu sorunu . Sağlıcakla alın kucağınıza inşallah 🥰🤲🏼
Buse-Tekin Gulmartin sigara kullanmıyorum zaten evde de içen yok çok şükür ama kalsiyum fazlalığım olabilir çünkü çok yoğurt yiyordum bi aralar 🙈
Gulmartin Buse-Tekin aa bende de aynı durum valla ben peyniri çok yiyorum 🤦🏻♀️ Sağ salim gelsin de bebişler en önemlisi bu 🙌🏻🥰
Buse-Tekin Gulmartin peki doğum şekli olarak ne düşünüyosun ben daha da bekleyip kafamda kurmaktansa sezaryen isticem önümüzde ki hafta içi 🙄
Gulmartin Buse-Tekin ben yurtdışındayım burada zorunlu bir durum olmadıkça sezaryen yapmıyorlar yani doğum şekli bizim tercihimize kalmıyor. Ama kalsaydı da normal isterdim ben sadece nasıl sabredicem gelene kadar onu bilemiyorum 🥰
Buse-Tekin Gulmartin haklısın yurtdışında zorunlu olmadıkça yapmıyorlar. Hayırlısıyla kavuşuruz inşalşah bebeklerimize sağlıkla 🙏
Htcglgnaksy Buse-Tekin bende değil ama kuzenimde vardı bebek çok beslenemedi bu yüzden onu biliyorum yoksa durmasında falan bi sıkıntı oluşmadı hatta 43. Haftada aldılar
Esradvc Buse-Tekin bizde 37+2 yiz bebeğim son kontrolde alması gereken kiloyu alamamış plasenta yaşlanması dedi dr sık sık bakcaz dedi bu sebepten suyuda az dedi bakalım Doğumu başlatmak zorunda kalabiliriz dedi suni sancıyla. Senin bebek kaç kilo? Alabiliyor mu?
Buse-Tekin Esradvc son kontrolde benimkide 2980 olmuş alması gerekeni alamamış bu biraz canımı sıktı acıkcası o yüzden önümüzde ki hafta içi bende doğum isticem
Kockbra Esradvc 35 haftalıkken soylemıstı 37 nın plesanta sı demıstı geri gdyrdu ama ben okdr yedım ki bebege cok sukur kilo aldırdım suan 3300