Iimran Kızlar sonda hakkında bilgi verir misiniz sezaryen yapılırken nasıl oluyo nasıl takılıyo acıyo mu
Nurdlmc Iimran canım mümkünse uyuşturup taktır bana uyuşmadan takıldı her hastanede farklı oluyormuş. Ben çok kastım kendimi takarken çıkarken canım yandı açıkçası ☹️ Ve bez takılmasını sonda olmasa olmaz mı diye de sordum. İdrar ve kanamayı ayrı görmesi gerekiyormuş doktorun o şekilde de yapılmıyor
Busratm Iimran Eğer genel anestezi olacaksa anestezi uygulanmadan takılıyor. Spinal anestezi de anesteziden sonra takılıyor. Hastaneden hastaneye de değişebilir. Sondadan dolayı daha çok yanma şikayeti oluyor
Saraalp Iimran 2 hafta önce anesteziden önce takıldı, benim canım normalde çok tatlıdır , nasıl yaptım bilemiyorum ama kesinlikle acısı yok sadece yanıyor takıldıktan sonra bir süre
Iimran Nurdlmc off ya doğumun her türlüsünden korkar oldum ya aklımda bi sürü soru var 😔 spinal sezaryen istiyorum o zaman hissetmem galiba
Adel001 Nurdlmc sonda neki? Allahımmm normal doğum dersen lavman sezeryan dersen sonda😩😩😩 sonda ne için peki canım
RuzgarsMommy Normalde ameliyat bitince sen bayginken takılır hissetmezsin hiç. Daha sonra çıkartılacaği zaman biraz acır ama öyle abartılı bişey değil
Nurdlmc RuzgarsMommy ameliyat esnasında veya bitişinde sonda takılmaz 🙄 ameliyata girmeden takılır bu durumda ayık oluyorsun zaten
Nurdlmc Iimran canım benimde spinal sezeryan yalnız sonda öncesi odanda takılıyor 😕 ama anlık birşey korkma hep güzel düşün çok kolay oluyor 9:05 ye ameliyata girdim 9:15te çıktım. İğneden korkardım ameliyata okadar cesaretli girdim ki ben bile şaşırdım kendime
RuzgarsMommy Iimran canım benim sonda bunun enn ufak bir ayrıntısı korkutma kendini bişey yok sonda da
Iimran Nurdlmc hep kendimi normale hazırladım gebelik eğitimi aldım 2 kere çatı muayenesi oldum canım çok yandı ailem şehir dışında en iyisi dedim doğum gününü belirleyeyim annemlere kolaylık olsun çalıştıkları için sezaryene kaydım bu seferde sonda falan aklımı mahfetti 39 haftayım zamanım da yok düşünmeye 😔 korkularım arttı
Dilekaydin Nurdlmc merhaba . Ben bugün kontrole gittim 36+2 deyim . Bugün kontrole gittim ve amniyon sıvısı sınıra yakın az cikti ve bebek hala makat pozisyonunda. Doktor kilosu biraz önde ve sıvısı az diye artik dogum pozisyonuna girmez ve sezeryan olur dedi.. moralim çok bozuk. Ne yapabilirim pozisyonunun duzelmesi ve sıvının artması icin
RuzgarsMommy Nurdlmc sezeryani bilmem ama 3 ameliyat geçirdim 3nde de sonda yi ben narkozluyken takmışlardi değişebilir demek ki
Nurdlmc Iimran kuzum çatı muayenesi okduysan sonda ondan daha az acıtıyor o daha zor birşey 😣 korkma kendini cesaretlendir
Grhn Iimran kendinizi çok mu kastınız acaba 😗 genelde çatı muayenisinde acı olmuyor saniyelik bişey diyorlarda.
Nurdlmc Busratm ne kadar çok içtiysem de fayda etmedi çünkü 6 saat kalıyor sonda serum vs bitene kadar e orda tabi biraz enfeksiyon yapıyor ondan dolayı maalesef
Saraalp Iimran serumlar 6 saat sonra bitti, sonra geldiler kalkacaksın dediler , o sırada sonda çıkarıldı hiç hissetmedim, benim gibi korkak biri yaptıysa spinali herkes yapar emin olun