Bu hikayeye nasıl başlayacağım bilemiyorum ama biraz uzun olabilir şimdiden haberiniz olsun . Burada okuduğum doğum hikayeleri bana hep destek oldu sürekli ben ne zaman doğurucam yaa demeye başlamıştım doktorum 39.haftada eğer doğmazsa alalım bebeği diyordu bende en son kontrolümde hiç sancı kasılma çıkmayınca doktorun suni sancılı doğum teklifini kabul ettim . Veeee 8 ocak sabah 9da hastaneye yatışım yapıldı inanılmaz korkuyordum hatta ilk çatı muayenemide o zaman oldum o kadar çok kastım ki kendimi anlatamam bi yandan suni sancı etkisini göstermeye başladı bi yandan sürekli çatı muayenesi için geliyorlar o da sancımı arttırıyordu işin aslı beni sancı odasından alıp kendi odama yerleştirdiler sancı çekmeye kendi odamda devam ettim saat 9da başlayan suni sancımı saat 13.00a kadar (yaklaşık) çektim . İlk başta güle oynayaydı her şey ama sancının şiddeti artınca ve dakikalar sıklaşınca benim için dayanılmaz bir sancıydı ve daha fazla devam edemeyeceğimi düşündüm o an 🙁 sonra ebem geldi alttan muayene edicem dedi ben zaten bitmişim daha fazla ne olabilirki diye düşünürken suyumu patlattı 😂 o an bi sıcaklık bi rahatlama oldu çok iyi geldi. Ben kıvrandım durdum ama açılmam sadece 4cm oldu en sonunda epudiraaaal diye bağırıyodum hastanede o epidural iğnesini olurken hiç olumsuz yanlarını düşünmedim yeterki sancım bitsin istedim. 15dk sonra sanki büyük tuvaletim varmış gibi sancı hissediyodum ama basit sancılardı epidural yüzde yüz ağrı kesmiyomuş zaten. Doktorum muayeneye geldi bu sefer hiç canım acımadı çünkü açıklığım 6cm olmuştu 😍 sadece 20 dakikada 2 cm daha açılmam vardı ve hiç sancım yoktu. Bi 20 dakika sonra yine muayeneye geldiler muayene ettikleri anda ciddi bi kanamam oldu ve inanılmaz ıkınma hissim geldi ebe doğum başladı alıyoruz diyince apar topar sedyeye bindirdiler o sırada da ailem kantine kadar inmişti çay molası vermek için 😂 bu kadar hızlı doğuma alacaklarını onlarda beklemiyordu ve ben onları görmeden doğuma giricem sanıp ağlamaya başladım hala olayın şokundaydım eşimde benimle birlikte doğuma girdi yanımda oldu elimi tuttu doktor her ıkın dediğinde ıkınıyordum ama başaramadığımı düşünüyordum bu arada doğumhaneye girmemle çıkmam 6 dakika sürmüş 😂 bana saatlerdir ordaymışım ve beceremiyormuşum gibi hissettim eşim doğum anını video çekmiş bana da çok destek oldu gerçekten son gücümle ıkındım ve doktor bana ıkınma ıkınma demeye başladı hayda noluyor derken meğersem içim kaymış ve bebişim doğmuş :) o an sabah 10dan beri çektiğim sancılardan mı yoksa olayın şokundan mı bilmiyorum doğurduktan hemen sonra kendimi saldım ve sadece uyumak istedim . Benim için en zor kısım 3-4 saat çektiğim sancılardı ve plasentanın da çıkması... doktor parça parça çıkarabildi içimden ben şükür bitti kurtuldum derken bu sefer dikiş aşamasına geldiiik 😂 aa beni neden dikiyolarki kesi atmadılar diye düşünüyodum meğersem ıkınma ıkınma derken o sırada doktor kesi atıyomuş yırtılma olmasın diye ıkınma diyormuş bana bunu o esnada söylememişlerdi panik yapmamam için iyikide söylememişler 😂 bu arada gerçekten kesi ve dikiş hiç hissetmedim ben sadece doğru ıkınamadığım için sanırım doktor kesi attı ve birazcık onun ağrısı var hemşirelerde ağrı kesici vuruyolar ağrım sızım geçiyor . Doğum saati 15.55 , boyu 48cm ve kilosu 2800 erkek bebişim oldu 🙃 ben bu günleri görecek miyim diye düşünürken şuan hastanedeyiz ve yanımda uyuyor beni hiç yormadı ne gebeliğimde ne doğumumda ne de şuanda. Tabi bunu söylemek için biraz erken ama o kadar uykucu bir bebek ki hemşire aşı yaparken uyuyodu inanamadık hiç keyfini bozmadı 😂 atladığım yada unuttuğım şeyler olabilir ama iyikide normal doğum yapmışım diyorum çünkü şuan bi yandan burger yerken bi yandan bunları yazıyorum her şey doğurduktan sonra geçiyor kendinizi bu şekilde motive edebilirsiniz sormak istediğiniz bir şey varsa buralardayım 🙋♀️ Herkese dua ediyorum inşallah tek nefeste kurtulursunuz 😍🙏