Osgem2019 Mdnmhmt rica ederim ya bende duyunca sevinmiştim zaten mantıksız diğer türlüsü ara tatil de bizi etkilemez yani
esideger Hocam sadece raporu almadan 1 gün önce çalışmanız gerekiyor yoksa sgk sorun yapabiliyormuş, 32’nin içinde olmanız yeterli. Okulda ki memur bize öyle söyledi. Arkadaşım geçen hafta o şekilde izne ayrıldı. Benimde nisan’da o şekilde yapıcam
Mdnmhmt Osgem2019 Ben ara tatilden maalesef etkileniyorum her türlü maalesef yaa. Bu haftadan başladı çünkü benim çalışabilir raporum . Tam ortasına denk geliyo ara tatil 😅
Osgem2019 Mdnmhmt işte benimde denk geliyorda o sırada çalışabilir raporlu oluyorsun zaten devlet onu saymıyor ki öğretmenlere verilen resmî tatil o
Osgem2019 Mdnmhmt yanı bende haftaya Salı alıcam çalışabilir diye erken doğurmadığın müddetçe ara tatili saymıyorlar izin almıyorsun çünkü okullar kapalı rapor falan almış olmuyoruz ama doğurursak etkileniyoruz siz doğuruyor musunuz onu mu söylediniz
Mdnmhmt Osgem2019 yani bizim çalışabilir raporumuzun 2 haftası denk gelse de yarıyıl tatiline doğumdan sonrasına yine 5 hafta eklenecek değil mi 3 hafta değil. Doğum için şu anlık bir sıkıntımız olmadığından şubat ortası görünüyor. Tatile denk gelmiyor yani Insaaalh erken vs bi şey olmazsa
Serenty Osgem2019 ama resmi tatilleri doğum izninden düşmüyor o ne olacak.su an tatil diye aktaramiyoruz.dogumdan sonra tatilleri doğum izni içinde sayıyor
Osgem2019 Mdnmhmt evet yani öyle olur çünkü bana kimse demedi sizin 2 hafta gider o haftalarda çalışmış sayılıyor sayılmaması için bizim gidip raporu bozdurup çalışamaz raporu almamız lazım o zaman işlerler sigortaya yok 19 Mayıs’a denk gelenin ya da yılbaşına vs izinlere gelenin izinlerini 1 er gün mü siliyorlar mesela öyle bir şey yok ama doğurunca yaz tatilinde veya ara tatilinde izin Doğumdan itibaren başlayacağı için o zaman izinler yanıyor
Aysegnl51 Mdnmhmt bende de aynı durum oldu geçen hafta aldım.raporu ve 5 haftan eklenecek dedi benim ki 5 Şubat'ta bitiyor tam 37 hafta oluyorum inşallah. Tabii raporu alıp verdikten sonra temiz hastalandım,5 gün rapor aldm iznimden tek o kesilecek. 15 tatil eklenecek.bana müdür yardımcımiz öyle dedi
Uzunyollar Osgem2019 ama yönetmelikte fiili çalışma süreleri aktarılır yazıyor. Ara tatil ve yaz tatili öğretmenler yıllık izinli sayılacağı için aktarılamazmış. Eğer ara tatil 32. Haftadan sonraya denk geliyorsa maalesef doğum olsa da olmasa iki hafta yıllık izinli sayıldığımız için ve fiili çalışmadığımız için yanıyor bunu ben de yeni öğrendim :( netten de araştırabilirsiniz
Mrv_mrv Aysegnl51 15 tatil inşallah ekleniyordur çok araştırdım herkese sordum herkes farklı bir yanıt veriyo. Sizin aldığınız rapor kadın doğumdan değilse o da aktarılıyor doğum sonrası izne öyle diyenlerde var Velhasıl her ağızdan bir ses ☺
Uzunyollar Aysegnl51 benim de 4 şubatta bitiyor 37. Haftam ama ara tatilimiz yanacak yönetmelikte geçen o diye biliyorum. Bir de raporlu olduğunuz için izninizden 5 gün düşüldüğünü kim söyledi ? Çünkü kadın doğumdan almadığımız sürece raporu düşülmez diye biliyorum ben de
Serenty Aysegnl51 fiilen çalışmadığın günler aktarilmiyormus malesef.dogum yapan bir arkadaşım aktarılmadigini söyledi.hatta rapor alıp 37 i doldurmak isteyenler .onların raporuda geçersiz mis
Aysegnl51 Mrv_mrv bana fiilen çalışmadığm için nerden olursa olsun izninden gider dediler kadın doğum dan almadım göğüsten aldım üstelik grip için
Melisbol Osgem2019 mrb ben 32. Haftada calisamaz raporu almak istiyorum, kac haftalik oluyor calisamaz raporu acaba. Birde dogumdan sonda bir daha mi rapor alacagim dogum izni adi altinda . Bilginiz varsa cok sevinirim
Osgem2019 Melisbol şöyle 32+0 da ya da 32+1 vs de olabilir çalışabilir raporu alcaksınız sonra 37 de gidip tekrar rapor alıcaz çalışamaz diye kurumumuza vericez tabi isterseniz mesela 35 ye de gidersiniz çalışamaz diye alırsınız raporu bozdurup
basak_008 Benim 32+0 çarşamba günü perşembe boş günüm cuma için ekstra çalışabilir raporu almama gerek var mı acaba biliyor musunuz? Yani çalışabilir raporunun 32 haftanın hemen başında alınması mı gerekiyor biraz kafam karıştı? Bir de yarıyıl tatilinden sonra okula başlamayı düşünmüyorum okulun açıldığı hafta pazartesi çalışamaz raporunu alsam iki hafta tatildeki boşa gitmez değil mi doğum izni okul açıldığı gün başlar?
Minikkalp4167 basak_008 ayni durum bende de var.32+6 cuma yani karne gunu oluyo.sordum calisablir raporu alabilirsin dedi.cuma gunu calisablir raporu alacagim.15tatilin bittigi hafta dogum iznine ayrilmayi dusunuyorum.hastaneden 32 de oldugun surece bi sorun olmaz dediler.
Melisbol Osgem2019 aaa ben 32 de calisamaz raporu alabiliyorum saniyordum alamiyorum yani oylemi ? Elimde bir cizelge var doktormun verdigi hangi haftada nelerin yapilacagi yaziyor testler vs. 32. Hafta kismindada calisan gebelerin raporlandirilmasi yaziyordu. Bende 32 de izne ayrilabilirm die dusunuyordm :(
Mrv_mrv Minikkalp4167 32. Haftanın başında alsaniz daha iyi olmaz mı hocam o hafta calistiniz doğum sonrasına eklenir
Mdnmhmt Minikkalp4167 bence 32 nin başında alın hocam o hafta sonrasına aktarılır hiç olmazsa. Yarı yılın aktarılıp aktarilmadigi hâlâ muamma bende anlamadım valla
Osgem2019 Uzunyollar ben öyle duymadım siz de öyle bir şey söylemeyin kurumunuza kimse kesmez merak etmeyin
Aysegnl51 Uzunyollar iki müdür yardimcimda dedi yönetmelik değişmiş.ayrica o sadece yaz tatili için geçerli imiş.o yanıyor