Selam arkadaşlar,
Doğum yaşanan sıkıntılar acı boyutu hepsini yazdım. Demoralize olacağını düşünen arkadaşım okumaya devam etmesin.
9 ay boyunca normal dogum yapabilmek için tüm tavsiyelere uydum. Bebeğim dönmüyordu 35. Hafta dönmesi icin egzersizler yaparak döndürdük. Sonra 37. Hafta doktorum kafa çapını yüksek buldu çatı muayenesi oldum ve sezaryen dedi. 27 aralık cuma anlaştık. Doğum kısmında bir şey yok giriyorsun uyusturuyorlar kesip alıyorlar. Sonrası odaya alınıyorsunuz. Kendinizde gibisiniz ama şimdi düşününce gelen gideni hayal meyal hatırlıyorum. O kadar flu ki. 6 saat kaldırmadılar sonra yürüttüler. Ben canı tez bi insanım. 2 saat sonra beni kaldırın diye yalvarmaya başlamıştım. 6 saatin sonunda kalkmak faciaydı. 2 ebe tutuyordu kollarımdan herhangi biri bıraksa yere kapaklanırdım. Sonra yatağımın değişmesi için beni koltuğa oturttular ve orda hata yaptım yere baktım , sakın bakmayın. Vücudum zangır zangır titremeye aşırı ter dökmeye başladım gözlerim tamamen karardı bayılmadım ama sanırım suan ölüyorum dedim. Ama en acı an bu değildi. Karnıma bastırıp içimde biriken kanı çıkardılar. Bence doğum anı oydu. Ertesi gün taburcu ettiler bizi. 2. Gün süt kanallarım tıkandı. Meme uclarınıza bakın ve şimdiden veda edin arkadaşlar😔 3. Gün ilk sinir krizini geçirdim titreye titreye ağladım. Çünkü süt kanallarım tıkalı bebeğim ememiyordu ve sarılık 😔 şuan 9. Gün ve her şey daha berrak. Beynimin içindeki gözümdeki sis tabakası dağılmaya başladı. Karın içi ağrılarım devam ediyor. Bebeğim 3600 50 cm dünyaya geldi. Kafa çapı 35 cm.
Tavsiyelerim:
- Hamileliğin tadını çıkarın. Normal doğum için yapmadığım şey kalmamıştı pilates yürüyüş merdiven hurma sıcak duş vs..ama nasipte ne varsa öyle oldu
- Kendinize lohusa pijama takımı alın indirimde ucuz ucuz alın. Hastaneden eve gelince yetmiyor. Önü kolay açılan bi kıyafet bulamıyorsunuz.
- Kompostolar hazır olsun ayva, elma, kayısı az az çeşit çeşit yapın yaptırın. Emzirme aralarında İçin hem çok acıkıyorsunuz hem WC için çok iyi. Bol da su İçin.
- gümüş koruyucu kapak çok çok iyi. Alırken xl alın benim göğüslerim 80 di normalde ve uçları büyük değildi doğumdan sonra büyüdü bir de sürekli takmayın arada göğüsleriniz hava alsın.
Kötü negatif yazdım ama ben bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını bilmiyordum bilseydim psikolojimi ona göre hazırlardım. O yüzden sizinle paylaşmak istedim umarım kötü etkilenen arkadaşım olmaz🙏
Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.