Busra5341 aaa evet o ayrı ya kanamayla ilgili olarak yapıyorlar hem de rahmin sertleşme toparlanma durumuna bakmak için 3 kez yaptılar bana

Ahuzd en iyisi çatı muayenesinden sonra doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeniz sanırım ☺️

Normal doğum yapan da dikişlerim ağrıyor diyor sezeryan da bilemedim napcaz 🤔

Tugba_O

Oznurrb

Mini9

Talentedmom

fikir alış verişi iyi geliyor burdan . Şu an mesela 1-2 saattir hafif sancım geliyor nefes alıp hafifletiyorum , geçen hafta ters duruyor diye bunu yapmıyordum sezeryan nasılsa diye, şu an normal doğuma çaktırmadan hazırlanıyorum sanki 😎🤐😱

Ahuzd umarım her şey senin için ve hepimiz için yolunda gider :) normal doğumun anne ve bebek için faydaları çok fazla. Vajina kanalının florasında bulunan faydalı bakteriler sayesinde bebeğin bağışıklık sisteminin olumlu yönde etkilendiği söyleniyor. Ve benim için çok önemli olan, anne bebek güvenli bağlanmasının ilk adımı; normal doğum ve sonrasındaki ten tene temasın faydası saymakla bitmez. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🙏🏻

Ahuzd 😄 Artık bebiş nasıl gelmek isterse hazırım diyorsunuz yani hadi bakalım

Mini9 dimi 😊 minik eller , ayaklar ,minik bir sifat , kokusu ,aglayisi ay dusuncesi bile duygulandiriyor Rabbm sagsalim kavusmayi nasip etsin hepimize😢🙈

Ahuzd

Ahuzd kaç haftalıksınız??ben ikinci doğumum ilki aşırı zordu vakumla aldılar 😞ama ona rağmen normal istiyorum inş nasip olursa🤲🏻🤲🏻Normal doğumun aynı zamanda anne ve bebek için avantajları var bebeğin doğduğu sıvı ilk antibiyotiğiymiş😊

Sena0101 38 oldum 🙏🏾 Vakum duydum evet , bebeğiniz nasıl ?

Ahuzd Ben normal pek istemedim ama çatım normale müsaitti.Son kontrolümde doktorumla konuşurken bekleyelim sezaryen deme hemen dedi ve ultrasonu eline alır almaz bebeğimin suyunun bittiğini gördük (daha önce de takipteydik) Acilen ertesi sabah sezaryene alındım 38+3te😄 yani biz normal de istesek bir şekilde kısmet işi.En Hayırlı nasılsa öyle olsun senin için🙏🏻Normal doğum bana göre bir başarı değil o da bir doğum şekli sezaryen de..Böyle düşünmeyin..

Mlssa en istemediğim psikolojinin içine girdim maalesef farkındayım yanlış düşündüğümün , çarşamba doktor ne derse onu yapmak en doğrusu olacak sanırım.

Ahuzd bende ikisinden de aşırı korkuyordum. bebeğim dönmediği için zorunlu sezaryen olacağım. Normal doğumda kesi olmazsa evet mükemmel birşey ama gördüğüm kadarıyla kesi olmayan çok az bir kesim var 😅 yoksa epidural, suni sancı ve kesi olduğunda oda bir nevi operasyon oluyor kimse kusura bakmasın. Benim için doğumda önemli olan normal doğum sezaryen ne olursa olsun ten tene bağlanma ve geç kordon kesimiydi. Burda ten tene bağlanma, normal doğumda yapılıyor falan demişler ama yanlış biliyorlar 😂 ben doktorumla konuştum ten tene teması çok önemsiyorum doğar doğmaz olabildiğince teması gerçekleştireceğiz ve kordonu da tamam dediğinde keseceğim dedi. Doktorunuza, hastanenize göre değişir yani. Sezaryeni de spinal+epidural kombine yapacaklar. Minimum ağrın olucak korkma dedi. Sezaryen öcü değil sadece belki normal doğuma oldukça müsaitsinizdir kolay bir doğumunuz olur buna baksın doktorunuz. Ama aşırı stres ve gerginliğiniz varsa zorlamayın asla bence.

YDE Evet ten teması ve benim psikolojime önem veren bir doktorum var hatta benim için iyi olanı benden daha iyi tespit edecektir 🙊
                      Sezeryan büyük konfor sancılar olmadan atlatılıyor vs ebemizde “sezeryan bile olsan biraz sancın başlasın oksitosin hormonu salgılasın bedenin sonra alalım” diyor .

• YDE bunu beğendi.