Işte bizim doğum hikayemiz...
Ön uyarı; uzundur , istemeyen okumasın 🤓
📚
Çok rahat bi hamilelik geçirdim, hiç kusmadan, pelvik ağrı ile boynumla göğsümü saran et benleri hariç şikayetim olmadan..

33.haftada yurt dışından Turkiyeye geldiğimden doktorumu degistirdim.Önceki doktor boyuna göre normal deyip 20kiloluk(1.70cm - 63ten 82kg'ye) artışı önemsememişti ve şeker yükleme testi rutin olmadığından bana da yapmadı. Sosyal medyadaki araştırmalar sonrası önce Yusuf Olgaç daha sonra da Şule Selman'ı buldum. Kendime yakın bulduğum için Şule Hanım'ı tercih ettim.

Şule Selman önce kan idrar testleri istedi; gebelik sekerim olduğunu tespit etti. Gebelik şekeri çok önemli çünkü bebeğe giden kordondaki oksijen ve besin akışının kesilip yavrumun ölümüne sebep olabilirdi. Kendisinin dikkati sayesinde bu fark edildi ve sıkı bi şeker diyeti yaptım.

Şule Selman Hanım ISTANBUL DOĞUM AKADEMISI ve KASAV ile birlikte çalışıyor. Doğal Doğum yanlısı. Gerekmedikçe müdahale etmiyor ancak gerekli hallerde de vajinal doğum olsun diye diretmiyor. Ve doğum öncesi KASAVda 10 saatlik bir eğitime yönlendiriyor ki burda doğum nedir, doğumda etkili hormonlar, vajinal doğum için gerekli fiziksel egzersizler, nefes egzersizleri, vs üzerine kapsamlı bilgiler veriliyor ebeler tarafından, çok istifade etmiştim.

40.haftaya kadar kanala girmedi yavrum. Sağ çarpraz oblikte duruyormuş. Ancak şeker durumum olduğu için beklememizin riskli olduğunu söyledi. sancılarım da nstde gözüküyordu zaten. Taksim Acıbadem'e yatışımı yaptık. Göğüs ucu uyarısı yaparak normal kasılmalarımı tetikleyerek doğum sürecini başlattık. Kasılma vardı ancak açılma 2cmi geçmedi 8 saat boyunca. O yüzden o gece dinlenip sabah 8de önce su kesem açılıp en ufak düzeyde oksitosine (suni sancı) başlandı.

Şule Hanım gebelerine yanında özel bir ebe ile çalışıyor hastane ebelerine ilaveten. Sebahat Ebe tüm süreçte yanımda oldu; önce sohbet ettik doğuma dair (sezaryen ihtimalini hiç düşünmemiştim ve içten içe istemiyordum. bunu tespit etti ebem ve aslında onun belli durumlarda joker olduğunu söyleyerek sezaryene mesafeli görüşümü yumuşattı), 6 kat merdiven in çık yaptık vs. bana çok büyük destek oldu.

Şule Hanım doğum sancıları sırasında ebelere katılarak kendisi de rahatlatıcı masajlar yaptı ve anneliğin zorluğunun yanında vaat edilen güzelliklere dair telkinlerde bulundu, çok anaç tavrıyla sabrı telkin etti, dualar ettiğini söyledi. Manevi ve psikolojik olarak çok destek oldu. Zaten önce Allah'a sonra kendisinin hem tıbbi bilgisine hem tecrübesine hem de doğal doğum konusundaki tercihlerine güveniyordum. Çok huzurla kendimi teslim ettim, hiç keşkesiz ilerledi tüm sürecim.

Kendi kasılmalarımla 8 saatte 2cmden fazla ilerlemeyen açılmam sonrası oksitosin takviyesiyle 12 saatte açılma 9cme ulaşınca doğumhaneye gittik. Ancak yine de yavrum kanalda ilerlemedi ve ıkınma hissi hiç gelmedi.
Burda doktorum kordon dolanması sebebiyle kanala inemediğini düşündü ve rahmim uzun süredir kasılıp çok inceldiği için sezaryene geçme kararı aldı.

Özetle 30 saatlik sürecin sonunda epidural+spinal sezaryen ile oğluma kavuştum, elhamdülillah. Dikiş ağrıları oluyor evet. Ama inanın ne suni sancı ne damar yolu ne çatı muayenesi... hiçbirinde bağırmadım, 2 3 kez suni sancı sırası hariç ağlamadım. Hepsi gelip geçiyor , sizlere tavsiyem bebeğinize kavuşma kısmına odaklanın. Şikâyet etsek kime ve ne için edeceğiz. Bu uzun ve zorlu bi süreç ve sonunda inşallah güzel bi mükafat var. Sabırla kazanacağız. Kaçış yok 😇

Doktorum Sule Selman Hanımdan, Sebahat ebeden ve Acıbadem ekibinden çok memnun kaldım. Doktorum elinden geldiğince vajinal doğumu değerlendirdi ama her çocuk kendi gelişini seçiyor derler. Bebeğimi de beni de riske etmeyerek sezaryene aldı. 3735kg 36cm bas cevresi ile dogdu yavrum.

Canım doktorum doğum sonrası taburcu olmadan hastane odasında ziyaret edip lohusalık dönemine dair yarım saatlik yoğun ama özet bir bilgilendirme yaptı eşimle bana. Altın tavsiyeler;

💎Doğum öncesi sağlıklı olan bir kadın kötü bir lohusalık geçirse sağlıksız olur
💎Doğum öncesi sağlıklı olmayan bir kadın iyi bakımla lohusalık geçirse çok daha sağlıklı olur..
💎Erken dönem lohusalık 40 gün, uzun dönem 2 yıldır.
💎Eşinle bu dönemde ayrı yatmayın. Araya soğukluk girmesin. Asıl şimdi aile olarak bir bütün olacaksınız

💎Kendisinin sloganı şu imiş; " siz anneye 40 gün iyi bakın, anne sonra hepinize bakar💎".

normal doğumu hedefleyerek girdiğim hastaneden sezaryen ile çıktım. ama biliyorum ki doktorum iyi bir muhakeme sonrası bunu tercih etmek durumunda kaldı.
Çok şükür yaşanan zorluklar geride kalıyor.
Kendinizi acıya odaklamayın. Gevşeyin ve bebeğinizle kavuşmaya motive edin kendinizi. Her şey daha kolay oluyor gevşeyince. (Lavman yapan hemşire "hiç bu kadar kolay yapmamıştım dedi"😅)

Suni sancıyı daha rahat karşılayabilmek için nefes egzersizleri şart. Gerçekten nefes egzersizleri olmasa çok daha zor olurdu.

Su kesesi açıldıktan sonra hep Depend kullandım. Bir paket büyük boy alın, ben 2 günde ikinci pakete de başlamıştım, eve geçince de kullanmaya devam ettim.

Herkese selamlar sevgiler
Bu forumdan da çok istifade ettim. Forum yöneticilerine ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Benim de katkım olursa ne mutlu 🤹‍♂️

Dr. Şule Selman'ın özel muayenehanesi Fatih'te. Muayene ücreti 250tl, ayda bir kez ödeniyor, ekstradan kontrol gerekse de ödeme yapılmıyor. Doğum için kendisi 5bin, ebe için bin tl alıyor. Anlaşmalı olduğu hastaneler; Taksim Acıbadem, Bahçelievler Memorial, Fatih Medikal Park, Türkiye Hastanesi.
Doktorum özellikle doğum sürecinde çok bilgili, sakin, anaç, ilgili idi. Muayenelerde sorularımı soruya göre bazen etraflıca bazen kısa cevapladı. Canım cicimli bir samimiyeti yok ama soğuk biri de asla değil. Çok insani, işini severek hakkıyla yapmaya çalışıyor.
Allah ondanrazı olsun. Güzel bir doğum geçirdik eliyle, keşkesiz doğum💖

Sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım
Oğlum Yakup için hayır dualarınızı beklerim

Nur_Nur hayırlı olsun analı babalı büyüsün yavrunuz. Doğum ücreti doktor ve ebe dışında hastaneye de ödeme yaptınız mı? Yaptı iseniz taksim acıbadem fiyatı nedir?

Nur_Nur çok güzel anlatmışsın aynı benim düşünceme sahipsin Rabbim herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah geçen hafta çok şiddetli sancılarım oldu doğuruyorum sandım ama olmadı hicbir zaman isyan etmedim gerçekten çok çok zor bi durum ama bizden başkası bize yardım edemez Rabbim sana ve eşine de evladınızı sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Deryadeniz
        Taksim Acıbadem ücreti Istanbul Doğum Akademisinden doktorların hepsi için Şule Hanım ile aynı. Hakan Çoker vs başka doktorlar da var
        Normal 5000
        epidural normal 6750
        sezaryen 8250
        epidural spinal kombine 8750
        Şule Hanım 5000 yanında gelen ebe 1000 alıyor.

Tazeanne0134
          sizin doğum oldu mu?
          Benim de iki ayrı gece düzenli geliyor sandım ama değilmiş. Henüz doğmadı ise sizin düzene girer umarım. Göğüs ucu uyarısını doktor söyledi bana. Deneyebilirsiniz

Nur_Nur

Deryadeniz
            ben bir gece de fazla kaldım kendi sancılarım düzene girsin diye beklemiştim. onun için de ayrıca 1000 tl ödeniyor.

imkân varsa inanın hepsini hak ediyor
            basta doktorum ve yanındaki ebe
            acıbadem personeli de çok iyiydi
            çok memnun kaldım hepsinden

Nur_Nur hayır canım yapmadım daha ben bekliyorum 37+6 haftalık hamileyim sancılarım oluyor gün içinde de arada bakalım bebeğin kafası doğum kanalına inmiş normal doğum görünüyor o yüzden bekliyoruz hayırlısı olsun hakkımız da sen yapmadın mı?

Tazeanne0134
              yaptım. yukarda yazılı olan benim hikayem 😇
              Benim hiç kanala girmemişti, doğumda da giremedi. genetik olarak catımız darmış ailecek kadınlarda ablam annem teyzem ananem. yine de doktorum kasları çeşitli egzersiz ve hareketlerle hem doğum öncesinde hem doğum günü gevşetme esnetmeye çalıştık ama hem kordon dolanmış boynuna yavrumun hem biraz sağ oblikte duruyormuş bası... kanala girmedi.
              sizin için kolay olur inşallah
              doğum olunca ikimiz de sağlıklı isek hepsi unutuluyor elhamdülillah 💎

Aryacigdem
                bende de var
                bir hafta oldu doğumdan sonra geçmedi
                cildiyeye sordum bazıları geçer bazıları kalır; kalanları yaktırabilirsin; bazıları tekrar çıkar dedi.
                O yüzden dert etmemeye çalışıyorum
                Eşim de bisi demedi

Nur_Nur rabbim esirgesin canım hem seni hem evladını banada doktorum dedi ki p.tesi günü bebeğin başı kanala gitmiş bundan sonra her an bekle dedi bakalım ne zaman gelecek paşam şuanda tek dua'm sağlıkla kucağıma almak banada dedi ki geçen hafta bugün gittiğimde çatın ne dar ne geniş bakalım ne olacak doktorumun ebeside dedi ki 3.500 gr dan fazla olursa dikişi çok olur dedi hayırlısı olsun evlâdım sağlıklı olsunda yapacak bişe yok illede normal doğum diye diretmem

Nur_Nur sağlıkla büyütün oğlunuz oğlumun adaşı, okuyunca gözlerim doldu 🥰

Tazeanne0134
                      ultrason aslında tam ölçüyü de vermiyo. benim son muayenede 3900 3600 ve 3800 ölçmüştü aynı gün. 3735 doğdu. anca bi ortalama verir. daha çok yanılma payı olanlar da var
                      kanala girmesi iyiymiş, güzellikle gelir inşallah
                      nefes egzersizlerini biliyor musunuz . onlar cok faydali

Tubina çok teşekkür ederim
                        Allah razı olsun
                        size de en hayırlısı olsun inşallah